Winderige zaterdag met veel voetbal

Danilo Kros (VV Sleeuwijk) in duel met zijn tegenstander van RFC

Na de regenachtige zaterdag van vorige week was het vandaag de wind die het voetbalspelletje sterk beïnvloede. Ballen vlogen alle kanten op en de clubvlaggen stonden strak. Deze speelronde was dan ook in één woord samen te vatten: winderig.

Sleeuwijk 1 – RFC 1

Op sportpark de Roef werd er vanmiddag om 15:00u afgetrapt tussen Sleeuwijk en RFC uit Raamsdonksveer. De thuisploeg is koploper in de 3e klasse D en de bezoekers stonden op de 11e plaats. Sleeuwijk was vanaf minuut 1 gelijk scherp, dat resulteerde binnen 10 minuten al in een voorsprong. Frans van den Steenhoven bracht de stand op 1-0. Een kleine 20 minuten later schoot Pasqualle Verwoerdt de 2-0 binnen. Daarmee is hij nu clubtopscorer met 126 doelpunten in officiële duels . De ruststand op de Roef is 2-0, in het voordeel van de thuisploeg.

Pasqualle Verwoerdt na de scoren van zijn jubileum doelpunt Foto: Bart Stoutjesdijk

Na de rust kwam Sleeuwijk snel op een 3-0, Danilo Kros maakte 3e goal met een kopbal. Na de 3-0 zal Sleeuwijk nog uitlopen naar 4-0, doelpuntenmaker is Michiel Marinissen. Direct na de 4-0 maakte RFC-speler Uslu de 4-1. Maar Sleeuwijk weet niet van ophouden deze middag. De 4-0 en 5-1 komen beide van de voet van, Michiel Marinissen en bracht ten slotte ook bijna de eindstand op het scorebord. RFC weet nog eenmaal te scoren.  Eindstand op de Roef is 5-2.

Michiel Marinissen (R) viert zijn doelpunt met ploeggenoot Jenner Koek (L) Foto: ©Bart Stoutjesdijk

EBOH – Woudrichem

Woudrichem 1 moest vandaag op bezoek bij EBOH 1 in Dordrecht. De 2 teams stonden op de ranglijst dichtbij elkaar, mocht de thuisploeg winnen dan staat het gelijk met de bezoekers. In het 1e bedrijf kwam EBHO op voorsprong door Calmera, 1-0. Dat zal ook de ruststand zijn. Na rust loopt de thuisploeg verder uit op de bezoekers. Woudrichem zal uiteindelijk met een 3-1 nederlaag terugkeren richting eigen sportpark.