Werkzaamheden Parallelweg afgerond

Door het plaatsen van een schrikhek heeft wethouder Bouman de werkzaamheden afgerond aan de Parallelweg in Wijk en Aalburg. De Parallelweg tussen tankstation Avia en de Bosseweg heeft een ingrijpende opknapbeurt gehad. Vanwege deze werkzaamheden is de weg wekenlang afgesloten geweest voor verkeer.

Aanleiding van deze renovatie waren de staat van het wegdek en diverse signalen van bewoners over verkeersoverlast. De gemeente heeft vervolgens in overleg met de bewoners een passend plan gemaakt waarbij het verouderde straatwerk heeft plaatsgemaakt voor asfalt en een tweetal wegversmallingen die de snelheid van het verkeer moet minderen. Aannemersbedrijf Zijlstra heeft de werkzaamheden uitgevoerd.

Wethouder Pim Bouman is blij met de positieve reacties van de bewoners over de samenwerking met de gemeente en de aannemer, het verloop en de uitvoering van de werkzaamheden.

De Parallelweg is een goed voorbeeld van “Samen Doen” en burgerparticipatie, waarbij de samenwerking tussen gemeente en bewoners heeft geleid tot een uitstekend eindresultaat.