Waterpolojeugd ZVDO’74 wint ook mindere wedstrijd

Weer werd er gewonnen door de waterpolojeugd van ZVDO, voor de achtste keer op rij.

Deze keer een wat mindere wedstrijd, andere kant van het verhaal is. Als je slechte wedstrijden weet te winnen, dan ben je pas echt goed.

Mathé van Noorloos maakte een onnodige persoonlijke overtreding ver van de goal. In waterpolo mag je je ploeg dan 20 seconden met een man minder laten spelen. Met een Dijk van een keeper werd deze aanval gelukkig afgeslagen. Daarna volgde een snelle voorsprong van vier tegen nul. Vervolgens sloop er wellicht wat gemakzucht in de ploeg van coach Lou Goedel. Eeuwige vraag blijft achteraf altijd kwam dit omdat men te veel afweek van het getrainde systeem en wilde men te graag scoren of lag dit aan de kwaliteiten van de tegenstander, we zullen het nooit weten.

Door een betere fysieke gesteldheid en individuele klasse in de aanval wist ZVDO alsnog relatief makkelijk te winnen in Dongen. Echter het fundament voor de winst lag in de verdediging van ZVDO en de man op de laatste lijn. Welke met de jeugdige Dijk van Altena het moraal van de tegenstander ver laat zakken omdat deze strafworpen en de meest onmogelijke ballen als keeper klem vast pakt.

 

Nieuw voor de jeugdspelers is om elke wedstrijd als favoriet te beginnen. Om kampioen te kunnen worden moet je hier ook tegen kunnen. Deze competitieronde zijn er iig goede zaken gedaan. Enkel de directe concurrent uit Breda wist te winnen verder waren er enkel verlies partijen of gelijke spelen deze ronde.

De komende 2 wedstrijden voor de winterstop zullen cruciaal zijn, twee pittige tegenstanders zullen verslagen moeten worden om direct na de winterstop de nummer één positie te kunnen veroveren. Het ziet er namelijk naar uit dat het onderling resultaat doorslaggevend zou kunnen worden.

De ploeg welke het meeste trainingsuren in de kerstvakantie  weet te maken zal op het eind wel eens de grote winnaar kunnen zijn.

Maar eerst komende zaterdag 7 december thuis tegen Bergen op Zoom een tegenstander die na het verlies tegen ZVDO niet meer heeft verloren. Twee ploegen welke in vorm zijn dat word een mooie thuiswedstrijd om 16:30 zal het eerste fluitsignaal te horen zijn, gratis toegang in AquaAltena