Vrouw & Altena viert jubileum met een magazine

Vrouw en Altena bestaat vijf jaar en viert dat met een jubileummagazine boordevol verhalen over ondernemende en inspirerende vrouwen uit Altena. Op woensdagavond 7 maart wordt het eerste exemplaar uitgereikt tijdens een feestelijke avond op kasteel Dussen. Dr. Herman de Jongste, een van de meest toonaangevende IT-pioniers, geeft een lezing over Bitcoins en cryptomunten. De avond krijgt bovendien een extra feestelijk tintje door de uitreiking van de 10e Toontje Sprenger Pluim aan een politica uit Altena.

 

Het jubileummagazine is niet alleen een cadeautje voor al die vrouwen die de afgelopen jaren in de spotlights stonden bij Vrouw & Altena, maar is ook bedoeld voor iedereen die inspiratie wil opdoen en kennis wil delen. Het verbinden van kennis en ondernemerschap in de breedste zin des woords, staat ook voorop tijdens het feestelijke jubileumevent dat aan de vooravond van Internationale Vrouwendag plaatsvindt.

Wie twijfelt of hij nog wel Bitcoins of andere cryptomunten moet kopen, kan na de lezing van dr. Herman de Jongste zeker een knoop doorhakken. Als IT-pionier van het eerste uur hadden Bitcoins al in een vroeg stadium zijn interesse. Het korte bestaan van Bitcoins leest als een spannend boek. Wie is de geheimzinnige uitvinder en waarom is hij verdwenen? Hoe kun je Bitcoins ‘delven’ en waarom zijn er maar 21 miljoen exemplaren? En wat brengt de toekomst als het gaat om cryptomunten? Bloemenexporteur Henk Schreuders gaat vervolgens met De Jongste in gesprek over wat cryptomunten voor zijn internationale onderneming kunnen betekenen. Bitcoinadvocaat mr. Esther Vroegh belicht de juridische kant. Zij is tevens medeauteur van het boek Hoe word ik Bitcoin miljonair van Mark Koster (Quote).

 

Toontje Sprenger Pluim

Jaarlijks wordt de Toontje Sprenger Pluim door Hannie Visser-Kieboom uitgereikt aan een politica die zich in Altena verdienstelijk heeft gemaakt voor de samenleving. Toontje Sprenger werd in 1939 gekozen tot raadslid en was daarmee de eerste politica in het Land van Heusden en Altena. Tien jaar geleden kreeg Hetty van der Stelt van Altena Lokaal (voorheen Gemeentebelangen) de allereerste Pluim en vorig jaar mocht Corine Verweij (Progressief Altena) met deze prijs naar huis. Het blijft tot het laatste moment spannend wie op de avond van 7 maart met de eer gaat strijken.

 

Kaartjes bestellen

Avondprogramma:

https://www.vrouwenaltena.nl/product/7-maart-avondprogramma/

Avondprogramma plus diner:

https://www.vrouwenaltena.nl/product/7-maart-diner-en-avondprogramma/

 

Iedereen is van harte uitgenodigd voor het jubileumevent van Vrouw en Altena. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.vrouwenaltena.nl. Voorafgaand aan het programma dineren op Kasteel Dussen kan ook. Kaarten hiervoor zijn ook verkrijgbaar via de website.

Uitnodiging 7 maart 2018