Topvrouwen van JSD Woods

Ingrid de Graaf, directielid van Aegon, werd verkozen tot de topvrouw van 2017. Ik ging op bezoek bij drie topvrouwen in Giessen, zo bleek. Jolieze, Sandra & Debby Havelaar. JSD Woods heet het bedrijf.

Ik kwam binnen tussen zaagsel, rook de heerlijke houtgeur, zag hout en machines. En drie blozende dochters van timmerman Thijs Havelaar uit Woudrichem, zzp’er in dezelfde loods. We zaten rond de kantinetafel. Vrolijke dochters, drie vriendinnen, plezier in het werk. Ik viel van verbazing van mijn stoel. Ze hielpen me overeind. Wat een vakmanschap, wat een innovatie, wat een spirit. Taakverdeling? Jolieze (29) ontwerpt en overlegt met klanten. Sandra (36) doet de administratie, bedrijfsvoering, regelneef. Debby (34) regelt voorraad en productie. Best heftig een eigen bedrijf.

Jolieze Havelaar. “Na De Schans wilde ik iets stoers doen. Koning Willem 1 College, sociaal-pedagogische kant. Daarna opleiding sergeant bij de landmacht, zes jaar personeelszorg, je moet jezelf bewijzen en dan krijg je respect. JSD Woods is een uit de hand gelopen hobby. Die begon ’s zaterdags als we pa gingen helpen met kleine dingen. Het timmertalent komt van pa. Hij is heel precies en heeft engelengeduld, staat voor iedereen klaar. De houtbewerking voelt niet als werk. Een boomstamkrukje ontworpen. We verkochten er 30/40 in de week. Genieten.”

Sandra Havelaar. “De Windroos in Gorcum. Secretaresse-opleiding gevolgd, HBO-recht Avans Den Bosch. Gesolliciteerd bij de KMA, logistiek officier. Bewindvoerder schuldsanering. Personeelszaken Jewelz & More. Ik ging meubels van eiken en plaatmateriaal ontwerpen. We kopen meubels bij de Kringloop en knappen die op. Regionale leveranciers, dat geeft een goed gevoel. We verkopen via onze website, sociale media en woonwinkels. Druk, druk, maar we streven niet naar meer personeel. Meer uitbesteden dus.”

 

Meer lezen: Klik hier

http://www.piethartman.nl/de-topvrouwen-van-jsd-woods/

 

Tekst: Piet Hartman

Foto: Piet Hartman