Syrische vluchteling kookt voor dorpsgenoten

Zaterdagmiddag 9 september organiseerde projectgroep Vluchtelingen een bingomiddag voor statushouders en gemeenteleden/dorpsgenoten. Dit als doel om mensen met elkaar in verbinding te brengen en de statushouders een leuke middag te geven. Het is goed als zij Nederlanders leren kennen om zo een netwerk op te bouwen en de Nederlandse taal steeds meer te leren spreken en verstaan. Andersom is het goed dat de statushouders zich welkom weten door ons als dorpsgenoten.

 

Mohammed Al Rashid heeft van ons de verantwoordelijkheid gekregen om de hele maaltijd voor te bereiden. Hij heeft zelf alle voorbereidingen getroffen en alles ingekocht. Mohammed had zelf de nodige hulp ingeschakeld en in de keuken had hij een goede taakverdeling gemaakt zodat iedereen kon helpen in de voorbereiding. Mooi om te zien hoe hij zijn vak weer is kon uitoefenen. Hij genoot zichtbaar en hij benoemt regelmatig dat hij er naar uit ziet weer als kok aan de slag te gaan om zijn kennis te delen. We hebben met zo’n 70 personen heerlijk gegeten en de Syrische cultuur en smaken kunnen proeven.

 

​Opzoek naar een baan
​Als statushouder is het niet gemakkelijk om een baan te vinden in Nederland. De hervormde gemeente Aalburg wilt statushouders aan het werk krijgen om ervoor te zorgen dat ze zich goed kunnen integreren in Altena. Mohammed heeft zich al als een fantastische kok bewezen, hij is nog wel opzoek naar een baan. Weet jij iemand die Mohammed kan helpen ?

 

Statushouders 
​Meer statushouders in Altena zijn opzoek naar een werk, bekijk hier welke statushouders opzoek zijn naar werk.