Broadway Brass & Cirrus Minor

AprilApr 20 2019 22:00 Europe/Brussels

maxresdefault-1-900x350

Broadway Brass & Cirrus Minor | Xinix Nieuwendijk

De 20ste van april vieren we in stijl met een dubbelprogramma: Broadway Brass & Cirrus Minor!

BORADWAY BRASS is een tienkoppige band die het voor elkaar krijgt om dance, house, hip-hop en pop in één mash-up te gooien en te vertalen naar vier trompetten, twee trombones, een tenorsaxofoon, een baritonsaxofoon, een sousafoon en een drumstel. De missie: de jeugd heroveren naar live muziek en ‘ouderwets’ laten swingen door muziek-van-nu te maken met reteveel energie.

Een tikkeltje eigenwijs en gedurfd zijn we ook. Ten behoeve van het eigen plezier ontstaan leuzen als: ‘weggestuurd worden kan altijd nog’ en ‘een boete krijg je toch niet’. Daarmee pronkt Broadway Brass – al dan niet illegaal – op straat in onder andere Antwerpen, Brugge en Maastricht. Weggestuurd worden op een theaterfestival is dan ook zeker niet (wel) voor gekomen. Daar schamen we ons niet voor. We hebben er lol in.

CIRRUS MINOR is een stonerrock-formatie uit Groningen die in februari 2018 hun “giftige eerste single” uibrachten, inclusief videoclip; Poison via Never Mind the Hype uit. Daarop volgde een zeven nummers tellende EP die zij via Pinguin Radio uitbrachten. De EP wordt vergezeld door een videoclip bij de song Eyes on the Prize.
In de finale van de POPgroningen Talent Award wist Cirrus Minor de scouts (jury) te overtuigen met een show die “stond als een huis”, “goed samenspel” en “diversiteit in hun nummers”. De band nam dan ook de prijs mee naar huis omdat ze “klaar zijn om het Nederlandse muziekland- schap in te gaan”.
Cirrus Minor beoogt een gat te vullen in het huidige aanbod van bands in Nederland. De mix van de up-tempo stoner/rock’n’roll (geïnspireerd door bands als Kyuss en Spidergawd) en de meer popkant van het rockspectrum (Queens of the Stone Age, Foo Fighters) maakt dat zij een in Nederland nog niet eerder gehoorde stijl brengen.

Zaal open om 21:00 uur, aanvang rond 22:00 uur.
Prijzen: €7,- (niet-leden), €5,- (leden) en €4,- (jeugdleden)

Meer info

Event expired

Event is in progress

Import to Google Calendar
  • Schedule

  • Guests

  • Attendance

  • Forecast

  • Comments

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Vandaag stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_date

stec_replace_icon_div

stec_replace_min / stec_replace_max °stec_replace_temp_units

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by Forecast.io