STAND UP AND SPEAK OUT! – IEDEREEN IS WELKOM

Op woensdagavond 14 november, tussen 19.30 – 22.00 uur organiseert Bibliotheek CultuurPuntAltena Debattle! Het debat tussen jongeren en lijsttrekkers van Altena op weg naar de verkiezingen.
Het debat wordt geleid door Kevin van Oort, wethouder van gemeente Geertruidenberg. Jongeren van o.a. het Altena College en het Willem van Oranjecollege stellen kritische vragen over het verkiezingsprogramma van de verschillende lokale politieke partijen. Kun je niet naar De Werf komen? Volg het debat dan live via onze Facebookpagina!

Programma

 1. De deelnemende lijsttrekkers stellen zich voor in een korte pitch. Wie zijn ze en wat doen ze in het dagelijks leven? Waarom willen ze graag in de Gemeenteraad plaatsnemen?
 2. Jongeren van o.a. het Altena Collega en het Willem van Oranjecollege stellen onder leiding van de debatleider kritische vragen over stellingen uit de kieswijzer.

https://www.altena2019.nl/altena/digitale-stemhulp_44432/

 1. Jongeren presenteren hun gemiste stellingen: wat vonden ze niet in de kieswijzer en vinden zij wél belangrijk? Onder leiding van de debatleider reageren de lijsttrekkers op de gemiste stellingen.
  • Er zal door middel van een online poll via Social Media ter plekke door het publiek en thuisblijvers gestemd kunnen worden: welke door de jongeren geformuleerde stelling vindt het publiek het belangrijkst?
  • De stelling met de meeste stemmen zal worden beloond met eeuwige roem en een prachtige trofee.


Doel van het debat:

 • De jeugd van binnenuit kennis te laten maken met en te betrekken bij de lokale politiek.
 • Het voor de jeugd inzichtelijk te maken hoe verkiezingen voor de gemeenteraad in zijn werk gaan.
 • Jongeren aanmoedigen kritische vragen te stellen en eigen stellingen te formuleren.
 • Lokale politiek inzicht te laten krijgen in wat de jongeren belangrijk vinden.
 • Lokale politiek aan te moedigen visie te geven op standpunten van de jeugd.

 

Bijwonen of volgen via live stream?
Iedereen is van harte welkom om het debat bij te wonen. Tijdens de avond zijn er hapjes, drankjes en is er livemuziek van band W.O.L.F. Aanmelden is niet nodig.
Kun je het debat niet bijwonen, maar wil je het wel volgen? Via een live stream zenden wij het uit op onze Facebookpagina.