Spetterende eerste editie BizAwards Altena

De allereerste BizAwards Altena was een feit. In een bomvol huis werden Johan Hanegraaf (Oerlemans Plastics) en Ralph Vermeulen & John van Boxel gekozen als respectievelijk Ondernemer van het Jaar en Talenten van het Jaar 2017. Het organiserende B2B-platform Ondernemend Altena kijkt terug op een bijzonder geslaagde avond op Fort Altena. BizAwards Altena. Een event dat wil waarderen en verbinden. Dat gegeven stond centraal in het hele proces dat een start kreeg op 1 juni en zijn finale einde vond op 23-11. Dagvoorzitter én ondernemer Ingrid Adriaanse (RTL7/RTLZ/Business010) praatte de avond proffessioneel aan elkaar (foto rechts).

Theatergoep YrroS! verrastte door als twee freules te paard in een vrolijke uitdossing de binnekomende gasten te verbinden. Letterlijk door een touwtje om de pols. ‘U kent iemand niet, trek dan maar gewoon aan het koordje en raak vooral in gesprek.’ Het centrale thema van de avond werd zo op een ludieke en luchtige manier in beeld gebracht.
Binnen sloot het trio van Ilja Gort daar naadloos op aan met hun vrolijke jazzy en uitnodigende klanken.

Ondernemerschap
Het ging die avond verder vooral om boeiend ondernemerschap.
Genomineerd waren als Talenten
– Ingmar Vroege / Gertjan Leemans (Safeguard Nieuwendijk)
– Arend Koekkoek (Idea-X / Campus Almkerk)
– Ralph Vermeulen/John van Boxel (EQA Projects Werkendam)

De nominaties voor Ondernemers van het Jaar waren voor:
Henk Schouten – Schouten Europe Giessen
Peter van Ballegooijen – AH Sleeuwijk
Joan Hanegraaf Oerleman Plastics Genderen

Close finish
In beide categorien werd het een nek-aan-nek-race, zoals juryvoorzitter Sandra Paans uitlegde. ‘We zijn op enig moment met halve punten gaan werken om de verschillen scherper te krijgen’. Collega-jurylid Renze Bergsma noemde de jurykeuze ‘een fotofinish’ en ‘er kan er uiteindelijk maar één winnen’.

De Gouden BizAward Altena 2017 ging uiteindelijk naar Joan Hanegraaf die tevens een exposurepakket kreeg van 4200 euro. En een fraaie bos bloemen. Hanegraaf verdubbelde daarop het ontvangen bedrag tot 8400 euro dat hij wil uitreiken aan ‘goede doelen’. In januari kunnen de medewerkers van Oerlemans aangeven welke goede doelen zij voor ogen hebben. Op basis van een bepaalde verdeelsleutel zullen die initiatieven dan bediend worden. Over het winnen van de Award: ‘Het is altijd mooi om uitgekozen te worden. Wij weten wat wij doen als bedrijf, maar ook de andere twee bedrijven zijn prachtige ondernemingen.Jury en organisatie bedankt. Het is eeen mooie opsteker voor al onze medewerkers.’

 

Lees het hele artikel hier:

http://www.werkendam.net/nieuws/2017-11-24-5065-eerste-editie-bizawards-altena-2017-daverend-succes.html

 

Tekst: Werkendam.net