Sinterklaasfeest 2018 in Woudrichem

Het is weer zover, de pakjesboot is bijna klaar voor vertrek! Ook dit jaar zal de Sint Woudrichem weer bezoeken. En zoals altijd is er van alles te beleven rondom zijn bezoek.

Intocht met lampionnenoptocht

17 november, 16:30 uur – Historische haven

Zie ginds komt de stoomboot! Op zaterdag 17 november meert Sinterklaas rond 16:30 uur weer aan in de Historische Haven van Woudrichem. Zijn en en Hofkapel Nooitgedacht vergezellen hem op de boot. Op de kade is er ook feest: de DJ zorgt daar voor de gezelligheid.

Na aankomst zal de burgemeester de Sint met zijn en in Woudrichem verwelkomen

Daarna zal de Sint vooropgaan in de lampionnenoptocht. We lopen van de Historische Haven naar de Lemmenskamp. Daar zingen we nog wat sinterklaasliedjes met elkaar. Dan neemt de Sint afscheid, zodat hij nog even kan rusten voor hij ’s nachts de daken weer opgaat.

Spelletjesmiddag en de schatkamer van Sinterklaas

18 november, 14:00-16.30 – Scouting Loevestein, Bolwerk 1

Op zondag 18 november zijn alle kinderen welkom in de Schatkamer van Sinterklaas. Sint verblijft dit jaar bij Scouting Loevestein, waar kinderen terecht kunnen voor leuke spelletjes en een bezoek aan de schatkamer. Neem wel een volwassene mee, want de Oppaspieten zijn pakjes aan het inpakken!


De Pepernotenfabriek gaat verhuizen.

21 november  14:30-17:00 uur – Kinderopvang BuitenGewoon, locatie BSO: Middelvaart 1, Woudrichem

Heb je het al gehoord? De Pepernotenfabriek gaat verhuizen! Kinderopvang BuitenGewoon, al jaren locatie van de fabriek, verhuist in 2019 ook met de BSO naar De Werf. Dat betekent dat vanaf volgend jaar daar ook alle pepernotenwerkzaamheden worden uitgevoerd. We kunnen jullie hulp dus goed gebruiken, want er moet veel gebeuren! Naast het klaarmaken van de pepernoten en de cadeautjes rondbrengen, wordt ook alles in de fabriek gereed gemaakt voor de verhuizing.

Wat er allemaal staat te gebeuren?

  • Er moeten héél véél pepernotendozen worden ingepakt.
  • Kan jij deze zware en lichte dozen sjouwen?
  • Hoe hoog wordt jouw toren van dozen?
  • Weet jij nog wat er in welke doos zit?
  • Dozenrace 2.0

Rond 16u komt zelfs Sinterklaas nog een kijkje nemen bij de Pepernotenfabriek.


Pietensportfeest

24 november 10:00-12:00, Het Rondeel (’t Rond 2)

Al jaren een groot succes! Kinderen van 3 t/m 10 jaar kunnen op 24 november weer komen sporten met de Pieten in het Rondeel.

Voor de deelnemers is er drinken met wat lekkers. Neem je gymschoenen met je naam erop mee. De inschrijving start om half 10. Er is plaats voor 120 kinderen, vol is vol! De entree bedraagt € 2,- per kind.

En meer:

Natuurlijk is er zoals altijd ook weer een kleurwedstrijd, komt Sint nog in de bibliotheek van Woudrichem en kan Sinterklaas met zijn Pieten ook bij je thuis komen. Kijk voor alle informatie op www.sinterklaaswoudrichem.nl

Einde persbericht

Voor de pers: Voor meer informatie of een interview kunt u contact opnemen met de stichting, Jonna: jonna@sinterklaaswoudrichem.nl of 06-40455390. Specifieke vragen over De Pepernotenfabriek via Marianne: 06-41937341.