Sinterklaas in Woudrichem

Al zin in #Sinterklaas ? Wij in ieder geval wel ! Bekijk welke activiteiten er in Woudrichem georganiseerd worden.

Veel activiteiten rondom Sint in Woudrichem

Van Schatkamer van Sinterklaas tot Pietensportfeest en van Pepernotenfabriek tot de intocht: Sinterklaasstichting Woudrichem pakt weer groot uit dit jaar.

Intocht – zaterdag 18 november
Op zaterdag 18 november zal Sinterklaas rond 16:30 uur aanmeren in de Historische Haven van Woudrichem. Op de pakjesboot wordt Sinterklaas met zijn Pieten vergezeld door Hofkapel Nooitgedagt. Na zijn aankomst in de haven, wordt Sinterklaas met al zijn Pieten verwelkomd door de burgemeester. Dj Thomas zorgt weer voor een gezellig feestje voordat Sinterklaas afscheid neemt en de daken op gaat om de schoencadeautjes te gaan bezorgen.

Schatkamer van Sinterklaas – zondag 19 november
Op zondag 19 november is de Schatkamer van Sinterklaas geopend van 14:00-17:00 uur. Dit jaar verblijft en logeert Sinterklaas in de Veste op de Hoogstraat 27 in Woudrichem. Tussen 14:00-17:00 uur zijn alle kinderen (met hun ouders, grootouders, etc) welkom en kunnen zij leuke spelletjes doen en natuurlijk een bezoek brengen aan de schatkamer van Sinterklaas. Welke schatten zou hij toch allemaal bewaren op die kamer? Er is koffie, thee en wat lekkers te koop.

Pietensportfeest – zaterdag 25 november
Al een aantal jaar op rij een grote hit: het Pietensportfeest in het Rondeel (‘t Rond 2). Van 10.00 tot 12.00 uur kunnen kinderen van 3 t/m 10 jaar komen sporten met de Pieten in de lokale sporthal van Woudrichem. Kosten:€ 2,- De kinderen worden begeleid door een Piet of vrijwilliger. Ouders worden verzocht om op de tribune of in het café plaats te nemen. Er wordt gezorgd voor wat drinken en iets lekkers. Vergeet niet om gymschoenen (voorzien van naam) mee te nemen.

Pepernotenfabriek – woensdag 29 november
Na het succes van vorig jaar in de herhaling: De Pepernotenfabriek. Op woensdag 29 november van 14.30 tot 17.00 uur kunnen kinderen gratis pepernoten komen bakken bij Kinderopvang BuitenGewoon (Middelvaart 1, Woudrichem). De Pepernotenfabriek zoekt personeel dit jaar. Kom langs en leg de proef af om een ware pepernotenbakker te worden. Wie haalt de perfecte pepernoot eruit bij de smaaktest? In de fabriek testen ze benodigde kwaliteiten als snelheid en kracht. Natuurlijk willen ze ook zien hoe jij zelf pepernoten draait en verpakt. Kom jij net als Sinterklaas met je (groot)-ouders ook een kijkje nemen in de vernieuwde Pepernotenfabriek?

Natuurlijk is er zoals altijd ook weer een kleurwedstrijd en kan Sinterklaas met zijn Pieten ook bij je thuis komen. Kijk voor alle informatie op www.sinterklaaswoudrichem.nl