Shoppen: alle pareltjes van Altena

 

Inkopen doen voor Sinterklaas en Kerst kan in een stad zoals Den Bosch of Utrecht, maar dat kan ook gewoon in de regio! Waarom zou je het ver weg zoeken als het ook dichtbij kan? Dat scheelt tijd en je steunt de lokale economie: een win-win situatie. Luxe producten zoals etenswaren en drank, speelgoed en lifestyleproducten: voor kinderen en volwassenen is het aanbod groot. Waar ga je dan heen? PR-Bureau De Perswinkel zet voor Beleef Altena op een rijtje welke shops uit de regio je echt moet bezoeken!

 

 

Voor de lekkere trek

Voor kazen, verse gebrande noten of olijven en tapas, ben je bij De Leckernij uit Werkendam op het juiste adres. Je vindt hier alles om een borrel op kerstavond compleet te maken en het samenstellen van een cadeaupakketje behoort ook tot de mogelijkheden. Voor de zoetekauw is er ook genoeg te halen in onze regio. Bakkerij Van Ballegooijen heeft maar liefst vier vestigingen (Andel, Veen, Werkendam en Wijk en Aalburg) met eerlijke en ambachtelijke producten. Voor Sinterklaas koop je hier handgemaakte chocoladeletters, amandelstaven of stel je zelf een pakketje samen. Tijdens Kerst kiest u uit een uitgebreid assortiment, waaronder een red-velvet tulband of speciale kersttaartjes. Op het terrein van Fort Altena vind je de Liniewinkel, waar je de likeuren van de Meisjes van Altena koopt of andere streekproducten. Daarnaast vind je er woonaccessoires en lifestyleproducten.

Voor thuis of om weg te geven

Sinds november nieuw in Woudrichem is de boekenwinkel: Tante Bethje Books & Co. Met ruim 400 kilo aan leesplezier is de shop een aanwinst voor het oude centrum van Woudrichem. Door het gebruik van hout en staal oogt de winkel warm en hip. Dé plek om een goed boek of leuke kaart te scoren. In dezelfde straat zit Oude Liefde een knusse vintagewinkel met werkelijke van alles: servies, tassen, meubels of kleding. Moeders en dochters vergeten de tijd tussen al het brocante en blijven snuffelen. Als je meer houdt van klassieke of landelijke woonaccessoires biedt cadeauwinkel Bagijnhof in Veen uitkomst. Stenen schalen, kandelaars, kaarsen of kransen: je komt ogen te kort.

Vakantie: lekker spelen

Bij Sinterklaas en Kerst horen cadeautjes. Voor kinderen betekent dat speelgoed! Hebbe & Houwe uit Werkendam is een shop in een shop: creatievelingen en ondernemers delen een winkelruimte waar zij hun zelfgemaakte creaties verkopen. Hier verkopen ze onder andere mooi houten speelgoed. Voor een fairtrade cadeau kun je terecht bij de Wereldwinkel in Werkendam en Woudrichem. Koop hier een cadeau en je steunt gelijk iemand die het minder heeft dan jij.

 

Over de grenzen heen

Af en toe maken we een uitstapje buiten regio Altena. Vanuit Woudrichem, Sleeuwijk en Werkendam sta je zo met het pontje in Gorinchem. Bij PAND50 op de Langendijk vind je onder andere bijzondere tassen van Mooi van Ver, gemaakt van kurk, bladeren en papier. Nergens anders in Nederland vind je tassen met gekleurd kurk, dus dat is wel een bezoek waard. Als je er dan toch bent én nog op zoek bent naar een cadeau voor je vader/broer, kijk eens bij De Buurman! Een hippe cadeaushop met alles voor échte mannen.

Tips!

Met Sinterklaas in aantocht zetten de kinderen in Altena hun schoenen weer voor de kachel. Wist je dat je zelfs schoenen in de regio kan kopen? Bij De Rooij Schoenenmode in Dussen is er genoeg keuze. In Altena zijn er natuurlijk veel leuke shops die wij nog niet kennen. Mist er nog een cadeauwinkel dit artikel? Vertel het ons! Laat een reactie achter waarin je vertelt waarom deze regionale winkel zo bijzonder is. We zijn benieuwd.

 

Gastblog: PR-Bureau De Perswinkel uit Woudrichem.

Afbeeldingen: Alle afbeeldingen zijn eigendom van de respectievelijke winkels. Beleef Altena heeft deze afbeeldingen slechts als sfeerafbeeldingen gebruikt.