Alle scholen gaan een boom plaatsen

Op woensdag 14 maart a.s. wordt de Nationale Boomfeestdag in Nederland weer gevierd. De Stichting Nationale Boomfeestdag heeft als thema voor 2018 gekozen ”maak ’t buiten beter”. Omdat dit de laatste keer is dat de gemeente Aalburg een boomfeestdag organiseert is dit jaar in Aalburg gekozen voor een andere aanpak. Aalburg gaat dit jaar namelijk niet, zoals gebruikelijk, met één school op één locatie bomen planten, maar met alle Aalburgse scholen op elk schoolplein een boom planten.

 

Gedicht

In het kader van deze bijzondere boomfeestdag heeft de gemeente hieraan ook nog een gedichtenwedstrijd verbonden door in samenwerking met de scholen de kinderen te vragen een gedichtje te maken. Het mooiste gedicht wordt dan bij de boom op het schoolplein geplaatst.

 

Aanpak

De start van de boomfeestdag is in het gemeentehuis van Aalburg. Daar worden om 8.45 uur per school vier leerlingen ontvangen door de burgemeester en de wethouders, waaronder de winnaars van de gedichtjes. Nadat de winnaars van de gedichtjes bekend zijn gemaakt wordt de eerste boom geplant in het plantsoen nabij het gemeentehuis. Daarna gaan de leerlingen terug naar hun school waar later op het schoolplein (in aanwezigheid van de burgemeester of een wethouder) hun eigen boom wordt geplant met plaatsing daarbij van het winnende gedicht van de leerling van de school.