Reusachtig hart te spotten in Sleeuwijk

Het hart in Sleeuwijk FOTO:©Bart Stoutjesdijk

Trouwen, een huwelijksaanzoek, daar denk jij waarschijnlijk nog niet aan, maar ooit  in je leven gaat het toch misschien gebeuren! Mocht je nog inspiratieloos zijn over hoe je je geliefde een aanzoek gaat doen, dan is dit misschien wel iets voor jou!

Reusachtig hart

Leon van Haaften uit Sleeuwijk wilde zijn vriendin op speciale wijze ten huwelijk vragen. Om het speciaal te maken maakte hij voor haar een reusachtig stalen hart, dat hij langs de Oude ijsbaan plaatste. Hij en zijn toekomstige vrouw Asya gaan pas in augustus trouwen ,maar het hart is al sinds februari te bewonderen langs het Sleeuwijkse watertje.

Het hart langs de oude ijsbaan in Sleeuwijk FOTO:©Bart Stoutjesdijk

Vergunning

Leon had zijn vrouw bij het hart ten huwelijk gevraagd, toen zij ‘ja’ antwoordde belde hij de gemeente met de mededeling iets op het Sleeuwijkse grondgebied gezet te hebben, zonder dat zij dat wisten. Toestemming kreeg hij niet en de gemeente wilde het liefste dat het hart verdween. Toen het nieuws zich verspreidde kwamen er initiatieven om het hart te behouden, op welke manier dan ook. Leon mag volgende/deze week op gesprek komen om te praten wat er met zijn ‘hart’ gaat gebeuren, zegt hij tegen het AD.

Wat vind jij? De regels naleven en weghalen of lekker laten staan en een mooie plaats in het dorp geven? Stem op onze poll op Instagram!