PR-bureau uit Woudrichem gaat internationaal

Afgelopen week lanceerde PR-bureau De Perswinkel de eerste Duitse beeldbank voor trend- en shoppingpagina’s. Zeven jaar geleden werd De Perswinkel opgericht door Marianne Sijberden uit Woudrichem. Na twee jaar lanceerde het bureau een beeldbank voor de Nederlandse & Belgische pers: De Persbeeldwinkel. Geïnspireerd door het succes hiervan introduceert het bureau nu ook een Duitse beeldbank: Pelipress.

 

Duitse markt betreden

De Perswinkel vierde afgelopen week het vijfjarig jubileum van De Persbeeldwinkel. Een mooi moment om ook een internationale beeldbank te lanceren, dacht Marianne. Vanaf vandaag kan Duitse pers gemakkelijk high-res beelden downloaden bij het Duitse Pelipress. “Heel wat merken en webwinkels overwegen om naast de Nederlandse markt ook de Duitse markt te betreden. Vaak weten ze niet waar ze moeten beginnen. Wij hebben connecties bij de Duitse pers en vertalen de teksten”, aldus Marianne. Naast de beeldbank kunnen klanten ook persberichten laten versturen naar Duitsland.

 

Multi-language systeem

In het verleden bereikte De Persbeeldwinkel met de Nederlandse beeldbank al een paar keer de Duitse pers. De Persbeeldwinkel is echter alleen beschikbaar in het Nederlands. Een gemiste kans, vond Marianne. En zo ontstond Pelipress. Op dit moment is Pelipress alleen beschikbaar in het Duits. Het systeem is echter multi-language gebouwd, dat betekent dat pr-bureaus uit andere landen ook gemakkelijk als franchise kunnen aansluiten.

 

Schakel tussen organisaties en de media

Met De Perswinkel vormt Marianne Sijberden al zeven jaar de schakel tussen merken en webwinkels en de media. Als PR-freelancer is Marianne al langer actief in de regio, zo ondersteunt ze regelmatig Kinderopvang BuitenGewoon uit Woudrichem, Stichting Dapper Kind uit Gorinchem, de samenwerkende Altena-gemeenten en diverse andere organisaties.

Pelipress werkt hetzelfde als De Persbeeldwinkel: Duitse pers downloadt gemakkelijk met een eigen account high-res beelden. Downloaden is gratis, maar het vermelden van het betreffende merk of winkel is verplicht. Alle beelden zijn gecategoriseerd en voorzien van tags. Het zoeken op kleur is ook een handige functie voor de mooiste kleurpagina’s. De nieuwe beeldbank is te vinden op www.pelipress.com.