Pilot Muziekwijzer Altena gestart

De pilot voor de Muziekwijzer Altena is gestart! De eerst les vond plaats op CBS Waardhuizen en werd verzorgd door pianodocent Jos van Erp. Sophie (9), Heleen (9) en Marit (8) speelden ‘We Will Rock You’! Ze verheugen zich nu al op de volgende les, dan staat het nummer van Ravelijn (bekend van de Efteling) op het programma.

De Bibliotheek CultuurPunt Altena hoopt met deze pilot muziekonderwijs te stimuleren en meer kinderen enthousiast te maken voor muziek.

Wat is Muziekwijzer Altena?
Muziekwijzer Altena is het programma van gemeente Woudrichem om muziek(les) te stimuleren. Het programma bestaat uit de onderdelen binnenschoolse muziekeducatie, muzieklessen in de vrije tijd en netwerk overschrijdend samenspel. De Bibliotheek CultuurPuntAltena geeft uitvoering aan dat programma.

Voor wie bedoeld?
De subsidie is bedoeld voor jeugd uit de gemeente Woudrichem tot 19 jaar. Met de subsidie kun je bijvoorbeeld een korting krijgen op lessen voor Algemene Muzikale Vorming (3-9 jaar oud) of een muziekles volgen op een instrument naar keuze. Kijk voor de verschillende mogelijkheden eens op www.bibliotheekaltena.nl/muziek