Peuters halen het Nijntje Beweegdiploma

Na de middelbare scholieren waren afgelopen week de peuters van Altena aan de beurt om een heuse diploma te ontvangen. De eerste Nijntje-beweegdiploma’s werden uitgedeeld door Kinderopvang BuitenGewoon.

Het halen van een zwemdiploma voor het jonge kind is voor veel ouders de normaalste zaak van de wereld en hoort bij de opvoeding. Het behalen van een beweegdiploma voor het jonge kind is nog niet zo vanzelfsprekend, maar óh zo belangrijk voor de motorische en sociale ontwikkeling van het jonge kind. Daarom is het landelijke nijntje Beweegdiploma ontwikkeld.

 

Waarom een Beweegdiploma voor kinderen van 2-4 jaar?

In de leeftijdsperiode van 2 tot 4 jaar vindt bij kinderen de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen. Daarnaast is bewegen voor het jonge kind van groot belang om overgewicht tegen te gaan. Zodra het kind goed kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk. Bij het Nijntje Beweegdiploma staat het plezier ervaren in bewegen voorop en geeft de beste garantie voor een actieve levensstijl in de toekomst.

Meer informatie over het diploma: www.kobuitengewoon.nl