Outdoor Hotspots van Altena

Het ‘normale’ leven komt weer langzaam op gang, de horeca gaat weer open en we krijgen langzaam maar zeker meer vrijheid om erop uit te gaan. Zeker met dit mooie weer hoef je niet binnen te blijven zitten en binnen de richtlijnen van het RIVM is er in de regio genoeg te beleven. Wij hebben de leukste outdoor activiteiten van Altena voor je op een rij gezet!

Mand vol lekkers
Kies een mooi plekje uit in de omgeving van Woudrichem en geniet van een luxe picknick van boven de rivieren. De mand zit vol hartige en zoete lekkernijen en is zowel met als zonder fles wijn te verkrijgen. Lever het picknickkleed en het afval na afloop in en ontvang een verfrissende sorbet-to-go.
De prijs is € 25,- per persoon zonder wijn. Voor 2 personen met wijn betaal je € 57,50.
Reserveer minimaal 24 van tevoren door te mailen naar brasserie@bovenderivieren.nl.
De picknickmand kan de dag erop worden opgehaald tussen 12.30 en 13.00 uur.
Inleveren voor de sorbet to go tussen 15.30 en 16.00 uur.
Bumpy Fortbal
Zin in een bijzonder potje voetbal? Bij Fort Altena maak je kennis met Bumpy Fortbal. Alle deelnemers zullen in een opblaasbare bubbel gehuld worden, waarmee ze het potje voetbal moeten zien te spelen. Zie dan nog maar eens een paar doelpunten te scoren! Gaan jij en je vrienden de uitdaging aan? Boek een datum of kijk voor meer outdoor activiteiten op de website.

Fiets Escape Nieuwendijk
Train zowel je brein als je benen door de Fiets Escape in Nieuwendijk. Deze variant op een escaperoom bevindt zich in het hele dorp. Terwijl de tijd loopt is het aan je team om de codes te kraken door locaties te vinden, cryptische raadsels op te lossen en de opdrachten uit te voeren. Een tas met cijferslot en enkele aanwijzingen vormen je vertrekpunt. Gevonden plattegronden en opdrachtkaarten leiden je vervolgens door het spel. Vastlopen kun je niet; daarvoor krijg je noodenveloppen mee of kun je QR-codes scannen.

Voor een team van twee personen kost de Fiets Escape Nieuwendijk €25. Voor iedere volgende deelnemer in een team komt daar €7,50 per persoon bij. Een drankje na afloop zit bij de prijs in. De borgsom bedraagt €20 per team.
Neem bij interesse contact op met corineverweij@deskils.nl of bel naar 0183 403 422

Kanoën in de Biesbosch
Ontdek de woelige baren van de Biesbosch en huur voor een kano bij Jachthaven Oversteeg.
Je krijgt een kaart mee waarop staat waar je wel en niet kunt varen. Daarnaast zijn er plekken waar je aan kunt meren om een pauze te nemen. Wie weet spot je wel een bever!

Ook voor het huren van boten kan je bij de jachthaven terecht. Let wel op waar je naartoe vaart: Door grote drukte op het water zijn tijdens Pinksteren zijn sommige delen van de Biesbosch afgesloten voor boten. Alleen kano’s mogen daar doorheen.

Klimmen & suppen
Neem een kijkje bij het vernieuwde klimpark bij de Kurenpolder in Hank. Aan de rand van het Kurenmeer staat het klimparcours op een eiland. De parcoursen zijn zo ingericht dat het geschikt is voor alle leeftijden. Bovendien is er een zipline parcours van meer dan 700 meter over het water. De komende tijd is het klimpark iedere woensdag, zaterdag én zondag geopend.
Op warme dagen wat verkoeling nodig? Ook de sups liggen weer klaar voor verhuur.