De opkomst van de flamingo

Door Sandra Groeneveld

Dat er onlangs een hele zwerm flamingo’s neerstreek in onze eigen Biesbosch is geen toeval. Het dier laat zich tegenwoordig graag zien. Ook in de winkel kun je geen stap meer zetten zonder de roze vogel te spotten. Op telefoonhoesjes, op schilderijen, op handdoeken, op kleding. Je kunt het zo gek niet bedenken of deze garnaleneter staat erop. Maar waarom eigenlijk? Ik heb het voor je uitgezocht!

Waarom nou juist de flamingo? De flamingo is een leuke, eigenwijze vogel, die mooi is door eenvoud. Het is eigenlijk net zoiets als Nijntje. De mooie vorm, die werkt.
Zoals vorig jaar de ananas helemaal hype was, is dat dus nu de flamingo. Deze fraaie vogel staat niet alleen op de telefoonhoesjes of schilderijen, je hebt er zelfs levensgrote luchtbedden van!

Daarmee is onze vraag nog steeds niet beantwoord: Hoe kan de flamingo nou zo snel viral gaan? Het antwoord ligt bij de social influencers. Doordat celebrities zoals Kendall Jenner en Taylor Swift maar al te graag met een opblaasbaar exemplaar poseren, blijft dit bij hun volgers niet onopgemerkt. Zij doen dit op hun beurt ook weer, en posten dit weer op hun instagramaccount. Zo vliegt de flamingo razendsnel de hele wereld rond.

 

Een troep flamingo’s

 

Een andere reden van de populariteit van het dier is de felle kleur. Het wordt namelijk weer zomer. Dit betekent: vrolijke versiersels in de tuin en zoveel mogelijk mooie kleuren verzamelen! Hier komt de flamingo om de hoek kijken, vanwege de mooie roze kleur past hij overal bij.

Ook op festivals en jongerenvakanties wordt de flamingo in het zonnetje gezet. Op het betere feestje vliegen talloze opblaasflamingo’s door de lucht. Met een beetje geluk krijg je er misschien één te pakken!

Grote winkelketens zoals de Action spelen ook op de trend in. Ga eens kijken bij de vestiging in Woudrichem voor telefoonhoesjes, dekbedden en servetten met deze roze vriend. Bij de Kruidvat in Werkendam en Wijk en Aalburg kun je zelfs je eigen opblaasflamingo kopen! Ook bij de verschillende dorpswinkeltjes kun je er zomaar tegenaan lopen. Voor een klein prijsje heb je al iets leuks en hoor je er weer bij, hoe makkelijk kan het zijn?

Aan alle mooie dingen komt natuurlijk een eind. Zoals de ananas van vorig jaar, zal deze flamingo het ook maar een zomer uithouden. Daarna moet hij weer plaatsmaken voor een nieuwe hype. Aan de ene kant jammer, aan de andere kant is verandering natuurlijk ook weer leuk!
Dus ik zou zeggen: spring langs de Action, ga langs de Kruidvat of kijk bij je lokale winkel en haal wat flamingo en roze in huis. Geniet ervan zolang het nog kan!

Ook een kijkje nemen op ons instagramaccount? Ga naar @BeleefAltena en vergeet niet te volgen om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends!