Ondernemende Vrouw van Altena 2017

Vrouw & Altena organiseert de verkiezing voor meest Ondernemende Vrouw van Altena. De kandidaten zijn ondernemend en innovatief in hun branche, maatschappelijk betrokken en verbinder. Ze wonen of werken in Altena, als zelfstandig ondernemer of bij een bedrijf. In het gemeentehuis van Aalburg wordt op vrijdag 12 mei aanstaande o.a. de Publieksprijs uitgereikt. Heb je nog niet gestemd ? Je kunt hier nog tot en met dinsdagavond 22:00 stemmen op de meest Ondernemende Vrouw van Altena 2017. We stellen je graag voor aan de kandidaten voor de verkiezingen. Ze hebben allemaal een vlog gemaakt waarin ze je meenemen in hun dagelijks leven en hun visies.

 

 

Monique van Delzen – Moniek’s Uitvaartverzorging

Vlog Monique van Delzen

Een prachtig verhaal van Monique van Delzen. Wil je op haar stemmen? Dat kan via www.vrouwenaltena.nl/stemmen #OVVA2017

Slået op af Vrouw en Altena i Torsdag den 4. maj 2017

In 2012 heeft Monique van Delzen de beroepsopleiding tot uitvaartleider met succes afgerond bij Meander in Zwolle. Sindsdien heeft ze als zelfstandig ondernemer meer dan 150 uitvaarten begeleid en met liefde geregeld. De kernwoorden voor een uitvaartondernemer – empathie, rustig, de tijd nemen, aandacht en respect – zijn beslist van toepassing op Monique.

 

Lees het hele verhaal van Monique van Delzen

 

Lida Spuijbroek – directeur van het Willem van Oranje College in Wijk en Aalburg

Vlog Lida Spuijbroek

Ook Lida, directeur Willem van Oranje in Wijk en Aalburg, heeft een vlog gemaakt, waarin ze meer over haarzelf vertelt. Wil je op haar stemmen? Check dan www.vrouwenaltena.nl/stemmen.

Slået op af Vrouw en Altena i Onsdag den 3. maj 2017

De leerlingen die haar genomineerd hebben, noemen haar doortastend en flexibel. ‘Ze heeft altijd een luisterend oor, staat open voor onderwijsvernieuwingen en zoekt de samenwerking met het bedrijfsleven, de gemeente, hulporganisaties etc. Ze kan zakelijk naar dingen kijken, maar blijft toch de mens Lida. Ziet er altijd tiptop uit, make-upje en matchende kleding’.
Lida Spuijbroek is niet gewend om in de schijnwerpers te staan en wordt een beetje verlegen van de nominatie. “Leiderschap is de kunst om anderen te laten stralen. Ik doe gewoon mijn werk.”

 

Lees het hele verhaal van Lida Spuijbroek

 

Anne-José Haaksema – Matchability B.V.

Na haar studie Bedrijfseconomie aan de Avans Hogeschool ontdekte Anne-José dat de dynamiek binnen de corporatiesector haar enorm aanspreekt. ”Werken in de woningcorporatiesector… veel (pas) afgestudeerden denken hier niet direct aan. Ik zie dat het vaak vrij onbekend terrein is. Eenmaal werkzaam in de woningcorporatiesector wordt pas ervaren hoe dynamisch en uitdagend het werken in deze mooie branche is. Daarnaast is er bij corporatie meer behoefte aan een jonge instroom van hoogopgeleide mensen maar lukt het vaak niet die jonge mensen te bereiken. Zonde! Daarom hebben Niels en ik in 2011 Matchability opgericht. ” Een gesprek met een jonge, ondernemende vrouw die mensen bij elkaar wil brengen. Op meer dan één manier.

 

Lees het hele verhaal van Anne-José

Audrey van der Lee – GSW Altena

Vlog Autje van der Lee

Twijfel je nog op wie je moet stemmen? #OndernemendeVrouwvanAltenaAutje Vd Lee, Lida Spuijbroek, Anne-José Haaksema, Monique van Delzen en Jantine Vos hebben allemaal een vlog gemaakt…hierbij de eerste van Autje! Stemmen kan nog tot en met 9 mei.Let op! Je kunt per IP-adres maar één stem uitbrengen!

Slået op af Vrouw en Altena i Onsdag den 3. maj 2017

 

Innovatief, ondernemend én maatschappelijk betrokken. Eigenlijk is Autje van alle markten thuis, figuurlijk en letterlijk. Drie jaar geleden, nadat ze arbeidsongeschikt was geworden, is zij thuis aan de keukentafel begonnen met het concept Gratis Shoppen. Ze zette daadwerkelijk haar huis – en hart – open voor de minderbedeelden. Inmiddels is haar onderneming een professionele stichting geworden en heeft GSW Altena al honderden hulpbehoevende burgers op weg geholpen met een boterham, kleding, schoenen, meubelen, huishoudelijke apparatuur, speelgoed, informatie, advies of een helpende hand. Basisbehoeften die niet voor iedereen zo vanzelfsprekend zijn. Een gesprek met een vastberaden hands-on regeltante die uit eigen ervaring weet wat het is om onderaan de ladder te staan.

 

Lees het verhaal van Audrey van der Lee

Jantine Vos – BonneVie

Vlog Jantine Vos

De laatste vlog in het rijtje van onze prachtige genomineerde Ondernemende Vrouwen van Altena. Jantine Vos geeft ons een kijkje in de keuken van BonneVie Zorg!

Slået op af Vrouw en Altena i Torsdag den 4. maj 2017

Ze kopiëren flyers voor de kerk, ze schenken koffie bij basisschool de Hoeksteen, ze repareren fietsen, ontwerpen visitekaartjes, bakken taarten op bestelling en maken vaderdagkadootjes voor de jaarmarkt. De cliënten van BonneVie doen mee in de samenleving, want participatie vindt Jantine Vos belangrijk. Er is steeds minder geld beschikbaar voor de zorg, dus kijken ze bij BonneVie op een creatieve manier naar oplossingen en mogelijkheden. BonneVie is een zorgaanbieder voor mensen met een beperking: dagbesteding op maandag, dinsdag en donderdag of begeleiding thuis (op alle dagen) bij psychische problemen: omgaan met budget en administratie, omgaan met de computer, leren koken of andere praktische zaken. Jantine Vos heeft 6 gediplomeerde personeelsleden in dienst en 5 vrijwilligers rondlopen die mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking opvangen, begeleiden, trainen en coachen.

Lees het hele verhaal van Jantine Vos