Nieuw ruilpunt voor kinderkleding tijdens Kind&Koffie-Café in Woudrichem

BuitenGewone Babyborrel gaat door als Kind&Koffie-Café

Vanaf 12 september start KrijgdeKleertjes een nieuw ruilpunt in De Werf in Woudrichem. Iedere tweede woensdag van de maand kunnen ouders hier van 9.00 -11.00 uur terecht om kinderkleding te ruilen. De ruilochtend vindt plaats tijdens het Kind&Koffie-Café, de nieuwe naam voor de Buitengewone Babyborrel van Kinderopvang BuitenGewoon. Ouders zijn hier van harte welkom met hun kinderen om koffie (en thee!) te drinken en met andere ouders kennis te maken. Statushouders van Vluchtelingenwerk komen helpen met kleding uitzoeken en natuurlijk ook om samen met hun kinderen te integreren met andere ouders tijdens deze koffie-ochtenden. Bibliotheek Cultuurpunt Altena is natuurlijk ook aanwezig met boekstart en de bibliotheek is open.

Kinderkleding ruilen
Kinderen groeien als kool, maar wat doe je met de kleding waar je kind niet meer in past? Die ruil je! In heel Nederland zijn ruilpunten van KrijgdeKleertjes waar ouders bij vrijwilligers hun kinderkleding kunnen ruilen. Wie kinderkleding over heeft, kan deze langsbrengen en meteen iets leuks in ruil uitkiezen. Dat is goed voor het klimaat en ook nog eens gezellig. In Woudrichem kunnen ouders vanaf 12 september terecht om de maten 50 t/m 140 te ruilen. De ruilochtenden vallen samen met het Kind&Koffie-Café waar ruilers andere ouders en kinderen kunnen ontmoeten. Wie wil ruilen, neemt schone en nog mooie kinderkleding mee en mag in ruil daarvoor evenveel ‘nieuwe’ kleren mee naar huis nemen. Alleen kleding doneren mag ook. Dankzij diverse donaties is er op 12 september al een mooi aanbod van kinderkleding om uit te kiezen.

Wietske Rowaan is de trekker van KrijgdeKleertjes Woudrichem. Ze heeft erg veel zin om te starten: ‘Ruilen is een hele makkelijke en leuke manier om bij te dragen aan een beter milieu. Kinderen zijn zo snel uit hun kleding gegroeid en vaak zijn deze kleertjes nog goed voor een nieuwe ronde. Het geeft heel veel voldoening om een ander blij te kunnen maken met mooie kleding en zelf nieuwe dingen uit te kunnen zoeken. En omdat ons ruilpunt op zo’n levendige locatie zit in Woudrichem, komt daar ook nog een stukje gezelligheid bij!’

KrijgdeKleertjes in heel Nederland
De ruilpunten zijn een initiatief van ruilsite KrijgdeKleertjes.nl. Dit is dé website om als ouders onderling kinderspullen te ruilen. Duurzaam, handig en goedkoop de kinderen in het nieuw steken en je eigen kasten opgeruimd houden, dat is de gedachte achter de site. Om nog meer spullen een tweede leven te geven, zijn er de KrijgdeKleertjes ruilpunten waar ouders ‘live’ kunnen ruilen.

KrijgdeKleertjes.nl bestaat sinds eind 2012. Inmiddels zijn ruim 5000 mensen uit heel Nederland lid van de website. Het ruilpunt in Woudrichem is het negenentwintigste ruilpunt van het land. KrijgdeKleertjes heeft geen winstoogmerk. Voor meer informatie zie www.krijgdekleertjes.nl.