Neem mijn jeugd, die stierf vandaag | 23 september om 14.30

Op 23 september om 14.30 uur bent u van harte welkom op Fort Giessen, Burgstraat in Giessen.
Rode draad deze middag is de Eerste Wereldoorlog.

Bijna 100 jaar geleden eindigde Wereldoorlog I. Dannie ten Zweege presenteert daarom haar kersverse boek ‘Neem mijn jeugd, die stierf vandaag’. Het boek toont een breed panorama van de kunstscène in Europa ten tijde van WO I. Een boek over bekende kunstenaars maar ook over jonge mensen die aan het begin van hun kunstcarrière stonden. Jonge mensen die niet dan wel gebroken van het front terugkeerden.

De gidsen van Fort Giessen vertellen u het verhaal van het Fort ten tijde van WO I en leiden u rond door loopgraaf en langs luister- en schuilplaats.

Jan Verhoeven is een bevlogen kenner en verzamelaar van abstracte kunst en schreef hier onlangs een prachtig boek over. Hij vertelt deze middag over de beginperiode van deze stroming die nagenoeg samenviel met het uitbreken van de eerste Wereldoorlog. Aan bod komen onder andere Kadinsky, Mondriaan en Malevich. Jan is een begenadigd verteller en laat u abstracte kunst beleven!

In de bijzondere ambiance van Fort Giessen heten we u van harte welkom! We vragen u wel om u vooraf aan te melden via tantebethjebooks@gmail.com of bel 06-22660901.