Moïse Eijkhout (22) uit Dussen schrijft eigen kinderboek

Moïse Eijkhout (22) studeert aan de pabo en heeft nu haar eerste eigen kinderboek geschreven: Molly’s Missies. De studente uit Dussen verkoopt haar boek online en op verschillende locaties in de buurt.

Hoe kwam je erbij om een boek te schrijven?

“Ik zit nu in het laatste jaar van de pabo en in het derde jaar doe je altijd een minor. Daarbij volg je een half jaar lang een vak dat je wilt, dat kan ook op een andere school zijn. Ik heb gekozen voor de minor Creatief Schrijven, waar ik geleerd heb hoe ik een boek moet schrijven. Dat boek werd Molly’s Missies en het is nu verkrijgbaar.”

Waar gaat het boek over?

“Het boek gaat over Molly, een meisje van 10, dat op haar verjaardag een erfstuk krijgt van haar opa. Het is een horloge waar iets mee aan de hand is. Ze kan er namelijk missies mee volbrengen om mensen en dieren te redden. Ook zorgt het ervoor dat ze met vogels, ‘vliegers’, kan praten. Maar op een dag draagt ze het horloge niet en komt ze zelf in de problemen. Dan is zíj degene die gered moet worden.”

Wie kan het boek lezen?

“Het boek is geschreven als voorleesboek voor groep 4, 5 en 6, maar kan ook zelf gelezen worden door kinderen met een AVI-M6 leesniveau. Naast tekst bevat het boek ook illustraties, gemaakt door Maaike Mol. Voorlezen vind ik heel belangrijk. Ik sta zelf voor de klas en door de drukte schiet het voorleesmoment er wel eens bij in, maar ik merk dat het echt een rustmoment is voor de klas. Daarnaast verbreedt het de woordenschat en is het een goed opstapje om een onderwerp aan te snijden in de klas.”

Waar is het boek te koop?

“Er liggen exemplaren bij Bakkerij van den Oudenrijn in Dussen, de Albert Heijn en Bruna in Raamsdonksveer en de Bruna in Zevenbergen. Daarnaast kunnen mensen mij altijd een berichtje sturen en dan kan het ook geregeld worden.”

Instagram: mollysmissies

Facebook: https://www.facebook.com/Mollys-Missies-104107181574511

Komt er nog een vervolg op dit boek?

“Dat weet ik nog niet. Als ik full time voor de klas ga staan, heb ik er geen tijd voor. Als ik part time ga werken zou ik het wel heel graag willen. Ik vind het heel erg leuk om te schrijven. Daarnaast eindigt dit boek ook op een manier dat er nog een vervolgdeel op geschreven kan worden.”