Maak kennis met de jongerenraad: Zaïda Floren

Elke maand spreken wij jongeren van de Jongerenraad Going4Altena. Wie zijn ze en waar zijn ze mee bezig? Met deze keer Zaïda Floren(18).

Vertel, wie ben je?

“Mijn naam is Zaïda Floren, ik ben 18 jaar en kom uit Hank. Ik studeer Global Sustainability Science in Utrecht en ik zit nu twee jaar bij de jongerenraad.”

Wat doe je bij de jongerenraad?

“Ik ben actief in de werkgroep jongerenfaciliteiten. Daarbij kijken we naar waar jongeren behoefte aan hebben in de regio. We zijn nu bezig met het schrijven van een adviesbrief aan de gemeente. Daarnaast zit ik in de groep ‘een huis voor Nick’, over starterswoningen en tiny houses.”

Hoe ben je terecht gekomen bij de jongerenraad?

“Ik zag volgens mij een oproep staan in de krant, toen de jongerenraad werd opgericht voor de nieuwe gemeente. Ik heb toen een mailtje gestuurd en toen werd ik lid en ben ik niet meer weggegaan.”

Wat vind je leuk aan de jongerenraad?

“Vooral dat je erg veel leert. We zijn bezig met debatteren, beleid, hoe de gemeente werkt en hoe we het beste met elkaar kunnen communiceren. Ook vind ik het mooi dat we zo iets kunnen bijdragen aan de gemeente.”

Heb je politieke ambities?

“Nee, eigenlijk niet. Ik heb het naar mijn zin zo in de jongerenraad, maar ik heb nu geen behoefte om me bijvoorbeeld aan te sluiten bij een politieke partij.”