Maak kennis met de jongerenraad: Nina Koch

Elke maand spreken wij jongeren van de Jongerenraad Going4Altena. Wie zijn ze en waar zijn ze mee bezig? Met deze Nina Koch (15).

Vertel, wie ben je?

“Ik heet Nina Koch, ik ben 15 jaar en ik woon in Uppel. Na de zomervakantie begin in aan mijn vierde jaar bij de Schans. Ik zit nu ongeveer een half jaartje bij de jongerenraad.”

Hoe kwam je bij de jongerenraad terecht?

“Kiara, een vriendin van mij, zat al bij de jongerenraad en dat kwam dan wel een ter sprake. Ik vond het interessant klinken en ben toen een keer mee gaan kijken en daarna ben ik niet meer weggegaan.”

Wat vind je er zo leuk aan?

“Ik vind het mooi dat ik als jonger persoon kan helpen en een stem kan hebben. Zo kunnen we samen iets nieuws betekenen voor de regio. De raad is eigenlijk een groot team, waarbij je heel duidelijk kun zien wat je bereikt hebt. Daarnaast leer je ook veel over hoe communicatie en hoe je projecten het best aan kunt pakken.”

Waar houd je je nu mee bezig bij de jongerenraad?

“Ik zit in de projectgroep Jongerenfaciliteiten. Daarbij kijken we naar wat jongeren missen in de regio. Bijvoorbeeld sport-, leer- of uitgaansplekken. We bepalen dat niet zelf, maar we kijken echt naar wat alle jongeren in deze gemeente willen, met bijvoorbeeld een enquête. Nu zijn we dat naar de gemeente aan het communiceren.”

Heb je politieke ambities?

“Nee, eigenlijk ben ik zelf ook niet heel politiek bezig. Ik ben vooral bezig met de andere kant, het uitwerken van ideeën. Ik doe dit gewoon naast school en sport en door veel samen te werken ben ik ook niet heel veel tijd kwijt aan de raad.”