Maak kennis met de jongerenraad: Nick Rombout

Elke maand spreken wij jongeren van de Jongerenraad Going4Altena. Wie zijn ze en waar zijn ze mee bezig? Met deze keer Nick Rombout (22).

Vertel, wie ben je?

“Ik heet Nick Rombout, ik ben 22 jaar en ik woon in Nieuwendijk. Ik ben nu op publiek management aan het afstuderen aan de Universiteit van Utrecht. Daarnaast voetbal ik en ben ik al een tijdje lid van de jongerenraad.”

Hoe kwam je terecht bij de jongerenraad?

“Ik kwam er al bij in het begin, nadat ik een advertentie in het AltenaNieuws zag staan. Je kon je dan aanmelden voor de jongerenraad via de mail en dat heb ik toen gedaan. Ik vond het een mooie kans om ervaring op te doen, die ook past bij mijn studie.”

En wat is jouw taak nu dan?

“Ik ben vicevoorzitter, dus dat betekent dat ik samen met de voorzitter, Jacco de Waal, alles in de gaten houd. We kijken of er geen projecten vastlopen en of alles goed gaat. Daarnaast ben ik bezig met het project over wonen. De gemeente is bezig met een nieuwe woningvisie en daar kunnen wij als jongeren nu ook punten voor inbrengen. Ook zit ik bij de projectgroep Jeugd & Financiën, waarbij we bezig zijn om met de jongerenraad en verschillende organisaties een informatieavond te organiseren voor jongeren over wat op financieel gebied belangrijk is om te weten als je volwassen wordt.” 

Dan ben je druk bezig, wat vind je zo leuk aan de raad?

“Je krijgt door de raad echt de mogelijkheid om je mening te geven in politieke besluiten. In de politiek besluiten vaak wat oudere mensen over wat er met jou gebeurt, maar wij als jongeren kunnen ook zelf zeggen wat we willen. Daarbij is het heel fijn dat we heel serieus genomen worden en dat de gemeente ook echt wil horen wat we te zeggen hebben.”

Heb je politieke ambities?

“Ik vind politiek heel interessant en ik zou misschien best in een gemeenteraad actief willen zijn. Maar dat hangt natuurlijk ook af van hoe het loopt met werk en dergelijke. Ik ben nu wel lid van het CDJA Altena.”