Maak kennis met de jongerenraad: Marissa de Haan

Elke maand spreken wij jongeren van de Jongerenraad Going4Altena. Wie zijn ze en waar zijn ze mee bezig? Met deze keer Marissa de Haan (18).

Wie ben jij?

“Mijn naam is Marissa de Haan. Ik woon in Drongelen en ik doe vwo op het Willem van Oranje college in Waalwijk. Ik ben dus ook actief in de jongerenraad, ik ben griffier, houd me bezig met jongerenfaciliteiten en ik beheer de sociale media.”

Wat ben je aan het doen met de jongerenfaciliteiten?

“Ik ben projectleider, dus ik zorg dat alles blijft lopen. Het project loopt goed en we zijn nu bezig met het schrijven van een advies. We kwamen er door de enquête bijvoorbeeld achter dat jongeren meer uitgaansgelegenheden zouden willen, en meer plekken om te kunnen studeren.”

Hoe ben je ooit bij de jongerenraad terecht gekomen?

“Mijn lerares Nederlands was tot voorheen begeleider van de jongerenraad. Door haar ben ik gaan kijken bij een vergadering en kwam ik erachter dat ik het heel leuk vind. Ik zit inmiddels al sinds 2018 bij de jongerenraad.”

Wat vind je zo leuk aan de jongerenraad?

“Het leukste vind ik dat we steeds weer iets nieuws kunnen doen. Hiervoor heb ik mij bezig gehouden met verlichting, dat project is nu afgerond en dan focus ik me nu meer op de jongerenfaciliteiten. Ook vind ik het leuk dat je samen met de gemeente en alle andere instanties ervoor zorgt dat de gemeente steeds een stukje beter wordt.”

Heb je politieke ambities?

“Ik zou het best leuk vinden om me bij een partij aan te sluiten, maar dat ligt eraan hoe alles loopt. Na mijn examen wil ik rechtsgeleerdheid gaan studeren. Dat is niet erg politiek gericht, maar toch lijkt het me leuk!”