Maak kennis met de jongerenraad: Lisa Schreuders

Elke maand spreken wij jongeren van de Jongerenraad Going4Altena. Wie zijn ze en waar zijn ze mee bezig? Met deze keer Lisa Schreuders (17).

Als eerst, wie ben je?

“Mijn naam is dus Lisa Schreuders, ik ben 17 jaar en ik zit in vwo 6 op het Altena College. Daarnaast werk ik bij de Lidl en zit ik dus bij de jongerenraad.”

Hoe kwam je terecht bij de jongerenraad?

“Ik kende al een aantal leden en ik was al geïnteresseerd in politiek. Op school vond ik bijvoorbeeld het vak maatschappijwetenschappen ook heel leuk. Dus toen heb ik me aangesloten bij de raad en nu ben ik alweer bijna een jaar actief.”

En wat is jouw taak dan?

“Ik zit in de projectgroep Jeugd en Financiën, daarbij zijn we een avond aan het organiseren voor iedereen in de gemeente die binnenkort 18 wordt. Ik houd me dan liever meer bezig met uitvoeren dan met het bedenken. Dus ik kijk meer naar hoe we alles goed kunnen laten verlopen.

Daarnaast zit ik ook in de projectgroep Teambuilding, waarbij we zorgen dat er wat uitjes zijn voor de groep en dat alles gezellig blijft. Ik vind de combi tussen die twee projectgroepen fijn, wat serieuzer en ook wat gezelliger.”

Wat vind je nog meer leuk aan de jongerenraad?

“Ik vind het vooral mooi om te zien dat alle jongeren heel verschillend zijn, met andere meningen, maar dat ze toch allemaal hetzelfde doel hebben. Namelijk: Jongeren een stem geven. Daarnaast leer je hoe een bestuur werkt, hoe je moet vergaderen, brainstormen en hoe je het best kunt communiceren.”

Heb je politieke ambities?

“Ik moet nu gaan bedenken wat ik ga doen na de middelbare, ik zit een beetje te denken aan de politicologie of bestuurskunde kant. Ik ben nu nog niet actief bij een partij, maar ik ben wel aan het kijken wat goed bij me past, dus wie weet.”