Maak kennis met de jongerenraad: Kiara Rentrop

Jongerenraad Kiara Rentrop

Elke maand spreken wij jongeren van de Jongerenraad Going4Altena. Wie zijn ze en waar zijn ze mee bezig? Met deze keer Kiara Rentrop (15).

Wie ben je?

“Ik ben Kiara Rentrop, 15 jaar en ik kom uit Almkerk. Ik zit nu in havo 3 op het Altena College. Daarnaast ben ik dus lid van de jongerenraad, waar ik me mede bezighoud met Pr en de onderwerpen jeugd en drugs, jongerenfaciliteiten. Nu zijn we vooral bezig met dat laatste.”

Jongerenfaciliteiten, wat zijn jullie daarvoor aan het doen dan?

“We hebben een enquête gehouden onder jongeren, waarin we vroegen wat zij missen in de regio. Dat kan dus bijvoorbeeld een hangplek zijn, maar ook een plek om te kunnen studeren. Daarmee zijn we nu bezig met een rapport waarin we een top 5 faciliteiten maken, die we gaan presenteren aan de gemeente.”

Dan ben je wel serieus bezig ermee.

“Ja, klopt. Ik vind politiek heel interessant. Hoe alles werkt en wat nou bepaalt dat iemand ergens voor stemt. Ik zag zelf problemen in Altena waar ik tegenaan liep. Dan kun je thuis gaan zitten mokken, of je kunt er iets aan gaan doen. Dat laatste ben ik gaan doen.”

Heb je ook politieke ambities?

“Ik ben nu actief bij CDJA Altena, dat vind ik heel leuk. Maar of ik de politiek in wil, weet ik nog niet goed. Ik ben bijvoorbeeld ook heel geïnteresseerd in archeologie, dus misschien ga ik dat wel studeren.”

Waar is de raad eigenlijk nog meer mee bezig?

“Er loopt een project rondom verlichting, daarbij zijn er knelpunten verzameld in een rapport. Nu komt er onder andere nieuwe verlichting op de Woudrichemse en Almkerkse weg. Het is leuk om daar dan straks langs te fietsen en dan te zien dat je daar als raad iets aan bijgedragen hebt.”