Maak kennis met de jongerenraad: Bram de Keijzer

Elke maand spreken wij jongeren van de Jongerenraad Going4Altena. Wie zijn ze en waar zijn ze mee bezig? Met deze keer Bram de Keijzer (18).

Vertel, wie ben je?

Mijn naam is Bram de Keijzer, ik ben 18 jaar en woon in Woudrichem. Ik doe de opleiding tot accountmanager aan het Koning Willem I College. Daarnaast heb ik een eigen onderneming en ben ik lid van de jongerenraad.

Wat doe je bij de jongerenraad?

“Ik ben actief in de werkgroep jongerenfaciliteiten. Daarbij kijken we naar welke faciliteiten er nu voor jongeren zijn in de regio en welke er gemist worden door jongeren. Ook zit ik in de werkgroep Wonen in Altena, daarbij kijken we naar starterswoningen voor jongeren. We vinden het natuurlijk goed als jongeren hier in de regio willen blijven, maar dan moeten ze ook een plek hebben om te wonen.”

Hoe ben je terecht gekomen bij de jongerenraad?

“Ik kwam bij de jongerenraad via mijn broer Koen. Hij praatte daar wel over en het leek me interessant, dus toen ben ik een keer meegegaan om een kijkje te nemen en dat was een succes. Doordat Koen er al bij zat wist ik ook al beter waar ze mee bezig waren.”

Wat vind je leuk aan de jongerenraad?

“Met de jongerenraad krijgen we een mogelijkheid om heel betrokken te zijn bij de gemeente. Daardoor leren we ook heel veel, zoals nu met het project over wonen leren we over allerlei verschillende woonvormen. Maar we leren ook dingen als debatteren. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon heel gezellig.”

Heb je politieke ambities?

“Nee, ik ben op dit moment druk bezig met mijn eigen onderneming. Ik heb een eigen autopoetsbedrijf en daar ben ik nu ongeveer een jaar mee bezig, ik focus me dan ook liever daar op.”