Maak kennis met de jongerenraad: Anne-Fleur de Haas

Elke maand spreken wij jongeren van de Jongerenraad Going4Altena. Wie zijn ze en waar zijn ze mee bezig? Met deze keer Anne-Fleur de Haas (17).

Om te beginnen, wie ben je?

“Mijn naam is Anne-Fleur de Haas, ik ben 17 jaar en ik woon in Werkendam. Ik ga na de zomer Retailmanagement studeren. Daarnaast ben ik sinds drie maanden lid van de jongerenraad, waar ik me bezig houd met woon- en jongerenfaciliteiten.”

Hoe kwam je terecht bij de jongerenraad?

“Jongerenwerkers van Altena kwamen langs bij ons op school, zij hadden het over de jongerenraad. Zelf was ik lid van de leerlingenraad op school, de jongerenraad leek me ook interessant. Daarom ben ik een keer gaan kijken. En nu ben ik ook onderdeel van de raad en kan ik een stem zijn voor leeftijdsgenoten.”

Wat doen jullie bij woonfaciliteiten?

“We zijn aan het kijken naar mogelijkheden voor starterswoningen in Altena. Op dit moment is het erg moeilijk om een woonplek te vinden als starter, daarom kijken we nu naar mogelijkheden voor woningen. Er worden bijvoorbeeld nieuwe woonwijken gebouwd in Werkendam, waar we dan kijken of daar ook starterswoningen kunnen komen. Ook bekijken we of er bijvoorbeeld vier-onder-een-kapwoningen kunnen komen, in plaats van twee-onder-een-kapwoningen, zodat het wonen goedkoper wordt.”

Waarom vind je dat belangrijk?

“Ik merk dat veel vrienden van mij uit deze regio gaan of willen. Maar ik zou veel liever zien dat ze hier blijven. Het is een mooie regio en we hebben hier tot nu toe goede tijden gehad, dus ik zou het ook jammer vinden als dat stopt.”

Heb je politieke ambities?

“Nee eigenlijk niet, ik wil later een eigen tattooshops openen, ook een in Altena. Bij de jongerenraad houd ik me soms ook bezig met design. Maar ik ben nu vooral bezig met een opleiding tot tattooartiest. Ik hoop dat binnen drie jaar af te ronden, zodat ik daarvan mijn werk kan gaan maken.”