Maak kennis met de jongerenraad: Alma van Loenen

Elke maand spreken wij jongeren van de Jongerenraad Going4Altena. Wie zijn ze en waar zijn ze mee bezig? Met deze keer Alma van Loenen (16).

Wie ben je?

“Mijn naam is Alma van Loenen, ik ben 16 jaar, en ik kom uit Woudrichem. Ik zit in 4 vwo op het Altena College. Daarnaast zijn mijn hobby’s fietsen en debatteren, dat vind ik echt geweldig. In 2014 ben ik actief geworden bij de jongerenraad in Woudrichem, ik zat toen in groep 8 op de basisschool.”

Je zit dan al heel lang in de jongerenraad, wat vind je er zo leuk aan?

“Toen ik begon had ik een veel kleinere wereld dan nu. Ik miste vooral dingen om te doen in Woudrichem. Aan het begin hield ik me dan ook meer bezig met het organiseren van een stranddag, of een halloweenparty. Nu vind ik het vooral heel leuk dat ik de mening van jongeren kan laten horen, maar ook aan jongeren kan laten zien hoe de politiek werkt.”

Wat is nu je taak bij de jongerenraad?

“Ik zit in de projectgroep PR, daarbij houden we de website en social media bij. Ik heb de website gemaakt (https://jongerenraadgoing4altena.nl/). Daarnaast zorgen we er bijvoorbeeld ook voor dat we alles regelen voor onze promotie op de opendag van de gemeente. Op de website delen we ook regelmatig waar we mee bezig zijn. Ik ben hiervoor lange tijd bezig geweest met verlichting, dat project is goed afgelopen, daar ben ik wel heel trots op en blij mee.”

Heb je politieke ambities?

“Nee, niet per se. Ik vind het wel heel interessant om erover te leren. Kijken hoe het mij en anderen beïnvloedt.”