Kook & Proef demonstratie woensdag 31 oktober

Voeding is in november het thema van Nederland Leest! En hoe kunnen wij daar als Bibliotheek CultuurPuntAltena nou beter op aansluiten dan met een Kook & Proef demonstratie? Deze wordt gegeven op woensdag 31 oktober door Patricia Snijders, o.a. bekend als eigenaar en kok van KokenaandeMarkt in Geertruidenberg, waar zij tot en met 2017 werkzaam was. Nu is ze actief blogster van de The Flavourite Chef.

 

Gezond koken staat bij veel mensen hoog op de agenda. Tijdens dit biebevent komen voedingstechnologie, milieu, gezondheid, cultuur & lifestyle en natuurlijk koken aan bod. Patricia neemt ons aan de hand van deze thema’s mee door het programma. Uiteraard mag er ook geproefd worden van de gerechten die Patricia bereid.

Programma

19.30 uur Ontvangst
20.00 uur Welkomstwoord en aanvang programma
• Koken: Waarom koken we? Is dat pure noodzaak, hobby, omdat we van lekker eten houden? Waarom kook ik en waarom kook jij?
• Cultuur en Lifestyle: Koken hoort bij diverse culturen, overal heeft dat andere prioriteiten; denk aan cultuur, statusvertoon, hypes en trends.
• Gezondheid: Hoe heeft voeding invloed op onze gezondheid? Zijn we echt wat we eten? Waarom is de ene persoon wel slank en fit en de andere niet? Heeft dat ook te maken met alleen voeding of ook deels met cultuur en lifestyle?
• Voedingstechnologie: Wat zijn de nieuwe en lopende trends? Hoe speelt de voedingstechnologie daarop in? Hoe kijken de gasten daar tegenaan? Mooi of beangstigend?
• Milieu: Wat doet ons consumptiegedrag met het milieu en hebben trends en voedingstechnologie verband met het milieu? Is biologisch echt zoveel beter bijvoorbeeld?
20.45 uur Korte pauze
20.55 uur Vervolg programma, we gaan proeven!

Erbij zijn?
Biebevent #4 vindt plaats op woensdag 31 oktober vanaf 19.30 uur op De Werf in Woudrichem. Deelname voor leden is gratis. Niet leden betalen € 5,00 contant aan de kassa. Je meldt je eenvoudig aan via het nieuwsbericht op www.bibliotheekaltena.nl.