Kom jij bewegen op zaterdag 30 juni?

Op 30 juni organiseren de drie gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem het Beweeg- en Beleefevenement vanuit Altena Bruist!

Vanaf de drie gemeentehuizen, maar ook vanaf het drielandenpunt aan de Hillsestraat in Babyloniënbroek worden tal van activiteiten georganiseerd. Om 15.00 uur wordt Altena Bruist met een officieel tintje geopend. Ben jij erbij?

Hardlopen & Poëzie

Altena Road Runners heeft speciaal voor dit prachtige evenement een 3-tal routes uitgezet die je brengen door alle kernen van Altena. Elke route start bij één van de gemeentehuizen. Wil je tussendoor even rusten of wil je de route in estafettevorm lopen? Geef je dan ook op voor de bus!
Niet alleen kun je tijdens deze route genieten van al het moois dat Altena te bieden heeft, er worden in alle kernen gedichten voorgelezen op initiatief van Stichting Poëzie Land van Altena. Het startschot wordt door de bestuurders om 10.00 uur gegeven bij de drie gemeentehuizen. Daarna vertrekken de hardlopers mét een gemeentevlag naar de finish: het drielandenpunt in Babyloniënbroek.

Mee doen? Meld je dan aan via de website van Altena Roadrunners.

Fietsen & Poëzie

De routes die de hardlopers lopen zijn ook per fiets gemakkelijk te rijden en brengen je door alle kernen die Altena rijk is. Op deze manier kun je ook gemakkelijk de gedichten beluisteren die tijdens deze route voorgedragen worden. Vertrek om 10.00 uur als je de gedichten wil beluisteren. Een overzicht van alle tijdstippen waarop de gedichten worden voorgelezen vind je op www.altena2019.nl/altenabruist. Wie de gedichten niet persé wil beluisteren kan ook later vertrekken.

Meedoen? Meld je dan aan via de website www.altena2019.nl/altenabruist

Op de racefiets!

Stichting Altena Cycling Events heeft speciaal voor de wielerliefhebbers uit Altena een aantal routes uitgezet van gemiddeld 40 kilometer per route. Je kunt vanaf 9.00 uur starten vanaf de Hillsestraat in Babyloniënbroek. Wil je meer kilometers in de benen hebben? Dan koppel je de routes gewoon aan elkaar. Uiteraard zijn deze ook met bordjes uitgezet.

Meedoen? Meld je dan aan via de website www.altena2019.nl/altenabruist

Wandelen

Wandelsportvereniging Wandelvreugd heeft ons geholpen bij het uitzetten van een drietal routes die allemaal starten in Babyloniënbroek. Zij hebben routes van 5, 10 en 15 kilometer uitgezet. De eerste is uitermate geschikt om ook met kinderen te wandelen. Zeker omdat er een boswachter van Brabants Landschap aanwezig is om de kinderen te vertellen wat er in deze prachtige natuur te zien en beleven is. Je kunt beginnen met wandelen vanaf 09.00 uur.

Meedoen? Meld je dan aan via de website www.altena2019.nl/altenabruist

Officiële opening Altena Bruist

Op het drielandenpunt aan de Hillsestraat in Babyloniënbroek wordt Altena Bruist! om 15.00 uur met een officieel tintje geopend door Fons Naterop, John Bakker en Paula Jorritsma, burgemeester en wethouders van Aalburg, Werkendam en Woudrichem. Zij geven het ‘startschot’ voor een bruisend jaar vol met cultuur, muziek en bewegen richting een Altena!

Daar zijn dan ook alle deelnemers aan de sportevenementen en de makers van de gedichten aanwezig.

Activiteiten op de Hill

Vanaf 12.00 uur ben je ook aan de Hillsestraat van harte welkom om deel te nemen aan verschillende activiteiten. Om 15.00 uur vindt er een officieel gedeelte plaats. Omstreeks 17.00 uur zal het beweegevent worden afgesloten.

Wat kun  je daar dan o.a. verwachten:

Foot -en Tennisgolf
Handboogschieten
Springkussens
Demonstratie Breakdance (rond 14.30 uur)
Demonstratie door Rick Sonnema (rond 15.30 uur)
Genieten van het lekkere fruit van Groenten & Fruit Arie van der Stelt, de heerlijke ijsjes van Lekker Gemekker en de eerlijke streekproducten van Puur Altena. Uiteraard kun je op de Hill ook terecht voor een kopje koffie/thee of ander drankje en een snack.
Vermoeide benen? Dan kun je bij Senz Dienstverlening terecht voor een heerlijke massage!

DUS ZATERDAG 30 JUNI ALLEMAAL IN  DE BENEN VOOR HET BEWEEGEVENT ALTENA BRUIST!