Maak kennis met de jongerenraad: Koen de Keijzer

Maak kennis met Koen de Keijzer

Elke maand spreken wij jongeren van de Jongerenraad Going4Altena. Wie zijn ze en waar zijn ze mee bezig? Deze keer Koen de Keijzer (19).

Wie ben je?

“Ik ben Koen de Keijzer, 19 jaar en ik kom uit Woudrichem. Ik zit nu in vwo 6 op het Altena College. Daarnaast ben ik dus lid van de jongerenraad, waar ik me mede bezighoud met teambuilding en ik ben penningmeester. Ook zit ik nu tijdelijk bij een nieuwe projectgroep die gaat over waar jongeren die 18 worden mee te maken krijgen.”

Hoe ziet jullie teambuilding eruit dan?

“We regelen allerlei uitjes. Zo zijn we bijvoorbeeld naar het Europees Parlement in Brussel geweest, daar regel ik met nog twee andere leden dan alles voor. Ook doen we cursussen of hebben we af en toe een etentje. In de zomervakantie doen we altijd een barbecue. Nu is het heel rustig, doordat we binnen moeten blijven.”

Wat vind je zo leuk aan de Jongerenraad?

“Het is heel gezellig en je leert ook nog eens heel veel. Niet alleen hoe dingen lopen binnen de gemeente, maar ook vergaderen, contact leggen met mensen en samenwerken. Daarnaast wordt de Jongerenraad echt serieus genomen en gebeurt er ook iets met de ideeën waar we mee komen. Via de jongerenraad ben ik ook gevraagd door de VVD, waar ik nu actief ben als fractieondersteuning. Het is leuk dat je op deze manier je steentje bij kunt dragen aan een beter Altena.”

Heb je toekomstplannen in de politiek?

“Ik zie politiek nu vooral als een grote hobby. Mijn ambities liggen meer in het bedrijfsleven. Na de zomervakantie ga ik Bedrijfskunde studeren in Rotterdam. Het is mijn droom om later een leuk en goedlopend bedrijf te hebben.”