Kinderboekenweek 2018

Tot de volgende robot!

Het thema van de Kinderboekenweek 2018 is Vriendschap: ‘Kom erbij!’ Op woensdag 3 oktober konden vrienden en vriendinnen op De Werf in Woudrichem samen een robot maken.

 

Op 3 oktober waren Matthijs, Teun en Emre van de Conrad Academy te gast bij Bibliotheek Altena. Met twee groepen enthousiaste kinderen gingen zij aan de slag om echt werkende robots te maken van karton. Een enorme hoeveelheid creativiteit kwam hier los! Eerst maakten de kinderen een ontwerp, waarna sensors werden geplaatst en gekoppeld aan het ‘brein’ van de robot. Er werd een keeper-robot gemaakt, die een bal kon terugslaan met zijn keeperhelm. Een T-rex-robot die gromde als je te dicht bij kwam en op een trommel kon slaan. Een Hond-robot met lichtgevende ogen. Een Enorme robot die rondjes kon draaien en een Opruimrobot die met een veeg-arm de vloer kon vegen. Na afloop werden de robots-in-actie gefilmd en konden er boeken over robots worden geleend om thuis nog even te kunnen nagenieten.

 

Het thema van de Kinderboekenweek is ‘Vriendschap’. Er waren kinderen die met hun vrienden kwamen, of met hun broer of zus, maar er waren ook kinderen die tijdens de workshop nieuwe contacten legden.

‘Het was leuk om met je samen te werken,’ zeiden ze na afloop tegen elkaar. ‘Tot de volgende robot!’