Kerstconcerten in Altena

22 en 23 december worden er in Altena 2 bijzondere kerstconcerten gegeven. Het regionale projectkoor collegium Altena zingt daar onder leiding van Aart Bergwerff diverse Franse en Nederlandse kerstliederen.
Collegium Altena is een relatief nieuw projectkoor die eerder de Johannes Passion en de Messiah van Handel hebben uitgevoerd.  Maar als Altena in je naam hebt, kan je natuurlijk niet alleen in Woudrichem spelen. Daarom worden deze concerten gehouden in sfeervolle oude Kerk van Aalburg 22 dec en  Sleeuwijks Kerkje op 23 december.
Beide concerten beginnen om 20:00 uur en kaarten kunnen worden besteld via website www.collegiumaltena.nl
Dat het koor op behoorlijk niveau musiceert blijkt wel uit de uitnodiging om tijdens kerstnachtdienst in Breda de muzikale invulling te mogen doen.
Aart Bergwerff is docent op het Rotterdams conservatorium en hoofdorganist van o.a. grote kerk in Breda. Naast dirigent zal hij ook een tegelijkertijd een Frans Harmonium bespelen. Begeleiding wordt verzorgd door strijkkwartet en harpiste. Kortom een novum in Altena.  De kerkjes zijn niet zo groot dus reserveren van kaarten is zeker aan te bevelen.
Kaarten  (10€) zijn ook te koop bij Boekhandel het Schrijvertje in Veen.
Filmpje: