Junior Kamer helpt kinderen via St. Leergeld

JCI Gorinchem, de serviceclub voor ondernemende mensen tot 40 jaar, heeft Stichting Leergeld een donatie van 1000 euro toegezegd. Jaarlijks kiest de Junior Kamer een of meerdere lokale goede doelen om te ondersteunen. Via verschillende evenementen wordt er geld ingezameld.

In Nederland leeft 1 op de 9 kinderen in armoede. Het risico is groot dat ze hierdoor sociaal buiten de boot vallen en niet kunnen deelnemen aan activiteiten op school en niet elke hobby of sport zomaar kunnen doen. ‘Meedoen’ is soms gewoon niet mogelijk, terwijl het zo belangrijk is in de ontwikkeling van het kind. Stichting Leergeld is landelijk, en ook in Gorinchem, actief om deze kinderen te helpen, en deel te laten nemen aan het sociale leven.

Erik van de Nadort, voorzitter van Junior Kamer Gorinchem: “We helpen graag lokale doelen omdat dan de impact goed duidelijk is. Zo financierden we vorig jaar de keuken van het Natuurcentrum, en hebben we nu voor St. Leergeld gekozen. Prachtig werk voor kinderen in de stad bij wie je het misschien helemaal niet verwacht. Je kunt al met een kleine donatie heel veel kinderen helpen, misschien wel je buurjongen zonder dat je het doorhebt.”

Bob van der Burgt, coördinator van St. Leergeld Alblasserwaard Vijfheerenlanden: “We zijn ontzettend blij met deze donatie, er is veel hulp nodig voor de toekomstperspectieven van onze doelgroep. Kinderen zijn vaak de dupe van de omstandigheden thuis en daar willen wij op ingrijpen. Dankzij deze steun kunnen we weer kinderen laten sporten, en op school en daarbuiten volop mee laten doen. Wij zijn JCI Gorinchem erg dankbaar voor deze bijdrage!”