Interview Marleen van der Pol

OPLEIDING 

Ik heb op de Openbare basisschool gezeten in Wijk en Aalburg. De Middelbare school in Drunen op het D’Oultremontcollege. Elke dag op de fiets met een hele club, dat was hartstikke gezellig. De één fietste door naar Waalwijk en de ander naar Drunen. Ik herinner me nog heel goed dat Marianne Vos ons altijd voorbij fietste met haar boekentas achterop. Ze kwam echt met een rotvaart voorbij, iedereen vond het een beetje uitsloverij destijds, maar gelukkig weten we nu wel beter, dat was echt al een training voor haar!  

 

“Eerst wist ik niet zo goed wat ik wilde gaan doen”  

Ik vindt een heleboel leuk en dat zat me soms ook in de weg. Op een dag zag ik een documentaire over iemand die in het hotelleven werkte, toen dacht ik, “dit wil ik ook”! Zodoende ben ik bij de Hogere Hotelschool terecht gekomen, het NHTV in Breda. Ik had een autootje en elke dag reed ik 40 minuten heen en terug van Breda naar Wijk en Aalburg. Dat autorijden was wel even lekker om mijn hoofd leeg te maken. Ik vond mijn opleiding heel leuk, maar mijn stage in Curaçao was niet zo’n groot succes. Ik had ontzettende heimwee en ben toen terug gegaan naar huis en mijn stage in België afgerond, dat was wel heel interessant. Daarna heb ik een master gedaan in Personeelswetenschappen in Tilburg. Een scriptie schrijven vond ik destijds erg lastig, het was heel theoretisch en dat was ik niet zo gewend vanuit de Hotelschool.  

 

[vc_empty_space height=”28px”][vc_column_text]

Om mijn studie Personeelswetenschappen wat meer in de praktijk te brengen ben in naar de Gemeente Werkendam gestapt en gevraagd of ze een plaats voor mij hadden op de HR-afdeling.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”27px”][vc_column_text]

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

 

Daar werd ik aangenomen voor twee dagen in de week. Daarmee heb ik wel inzicht gekregen waar ik nou eigenlijk voor aan het studeren was. Tijdens het afstuderen van mijn Master moesten we een presentatie houden over een business-case. We werden uitgekozen om te presenteren uit 150 groepen, en daarna sprak iemand van de opdrachtgever mij aan of ik wilde komen werken. Toen had ik in mei al een baan terwijl ik nog niet was afgestudeerd!

Tegenwoordig werk ik op de HR-afdeling van Ahold. Ik werk in de systemen om deze te optimaliseren voor iedereen, dat is meestal globaal. Ik moet met andere landen afspraken maken of ze het er ook allemaal mee eens zijn. Einde van de maand moet ik weer ‘even’ naar Amerika. Ik vind het heel erg leuk om dat te kunnen doen, al heb ik dan echt een ontzettende jetlag, maar dat maakt me echt niet uit. Tijdens mijn stage had ik last van heimwee, Nu kan ik prima drie weken weg voor mijn werk, en dan heb ik nergens last van. Ik vind het heel gaaf dat ik nu zo veel kan reizen in deze functie, vooral het contact met verschillende mensen is zo leuk.  

 

LEVENSLOOP  

Ik ben geboren in het ziekenhuis in Den Bosch, maar ik heb altijd hier aan de dijk gewoond met mijn ouders en mijn broer in Wijk en Aalburg. Ik ben naar de openbare basisschool gegaan hier in het dorp. Dat was een super leuke tijd, de mensen zijn er zo aardig en het is heel kleinschalig en overzichtelijk. Onze hele familie heeft altijd heel dicht bij elkaar gewoond. Mijn oma is aan de dijk gaan wonen en alle kinderen zijn daar ongeveer omheen gaan wonen. Iedereen ging altijd bij oma koffie drinken. Wij zijn een hele bourgondische familie, alles wordt gevierd met eten bij ons, zelfs als je verdrietig bent. Mijn moeder was ook altijd thuis, net zoals mijn vader die werkte veel vanuit huis, het was een fijn en warm nest. Vanuit de middelbare school heb ik echt nog een aantal vaste vrienden die ik nu nog spreek, die komen allemaal wel een beetje uit de regio Waalwijk en Drunen, maar dat is nooit een probleem.  In de periode tussen mijn opleiding en het starten van mijn baan ben ik zes weken met mijn (tegenwoordige) man gaan reizen met een camper door Australië.  

 

WONEN 

Ik ben best lang thuis blijven wonen, tot mijn 25e, omdat ik al het plan had om op een stukje land een huis te gaan bouwen in Wijk en Aalburg. Ik heb samen met mijn broer dat stukje land gekocht en in tweeën gesplitst, nu woon ik naast mijn broer, dat vind ik zo gezellig!  

Dat bouwen duurde iets langer dan gepland en ik al best een serieuze relatie had, wilden we toch graag samenwonen. Hij was veel in Rotterdam en dat gesleep en gereis ben je na een tijd ook beu. Toen zijn we samen gaan wonen in een tijdelijke woning hier in Wijk, hij kwam naar Brabant omdat ik hier niet weg wilde. Dat ‘tijdelijk’ duurt nu al vijf jaar, daardoor heb ik wel geleerd dat materiële zaken niet zo belangrijk zijn. Inmiddels zijn we ons eigen huis aan het bouwen, we krijgen de kans om ons nieuwe huis precies te bouwen zoals we dat zelf willen. Het bouwbedrijf is ook een lokale partij, ik vind het heel belangrijk om lokale bedrijven te steunen.  

 

LIKES VAN ALTENA 

Het is wel klein, maar niet té klein zodat je genoeg faciliteiten hebt. Het heeft balans en dat is heel prettig. Je hebt genoeg winkels hier, om je boodschappen te doen. Je kunt genieten van het mooie weer en de omgeving hier aan het water. Als je de drukte op wilt zoeken kan dat ook gemakkelijk, je bent zo in Waalwijk of Den Bosch voor wat meer winkels of een terrasje. Het is heel centraal maar wel heel rustig.  

 

DISLIKES VAN ALTENA 

Ik kan eigenlijk niets bedenken wat ik hier niet zo prettig vind. Ik heb daar ook nooit over nagedacht. Gisteren was ik in Amsterdam, als ik dan terug kom voel ik me weer zo fijn. Ik bouw ook mijn huis met de intentie om hier nooit meer weg te gaan, dus daar zijn geen nadelen over, anders bouw je geen huis. Ik zie mezelf hier nooit vertrekken.  

 

OVER 10 JAAR 

Op dit moment zit ik prima op mijn plek bij Ahold, ik ben veel in het buitenland en krijg mooie kansen. Voor nu zie ik dat nog niet veranderen, maar je weet nooit wat de toekomst brengt. Ik heb altijd wel geroepen dat ik een eigen bedrijf wil in de Bruidsmode. Ik heb echt een passie voor bruidsmode en loop af en toe modeshows. Ik doe vooral echt waar ik zin in heb en waar ik blij van wordt en dat is heel uiteenlopend. Wat ik over 10 jaar doe, geen idee. Maar dan ben ik zeker weten nog wel lekker hier in Wijk en Aalburg!