Interview met Job de Nooijer

Hoe oud ben je?

Ik ben 18 jaar oud.

 

Wat voor studie volg je?

Ik studeer Informatica op de Technische Universiteit van Eindhoven. Het is een informaticastudie met de nadruk op de gebruikerskant daarvan. De studie wordt dit jaar voor het laatst gegeven, voortaan gaan ze alles combineren, maar ik ben blij dat ik dit heb gekozen. Ik vind deze studie heel interessant, naast dat ik heel technisch bezig ben, ben ik ook bezig met psychologie. Die combinatie vind ik echt super. Ik vind het heel belangrijk dat ik niet alleen achter de computer bezig ben, maar dat ik ook sociale vakken krijg.

 

Wat doe je voor bijbaan ?

Ik geef zeil-les aan kinderen in Wijk en Aalburg bij de Wijkse Zeilvereniging Trident. Dit doe ik al een aantal jaar in het voor- en naseizoen. In de zomer geef ik ook les in Zweden, afgelopen jaar heb ik dat voor het eerst een aantal weken gedaan. Dat was heel uitdagend, je moet op grotere schaal lesgeven én in het Engels. De sfeer is er ook heel anders omdat je in een compleet ander land bent. Dat was wel heel anders dan hier bij Trident, maar natuurlijk heel leuk, omdat je kunt doen wat je leuk vindt.

 

Sport je ook bij Trident ?

Ik heb eerst zelf zeil-les gekregen bij Trident toen ik 10 jaar was. Nu zijn we bijna tien jaar verder en zeil ik nog steeds, en geef ik les aan de kinderen. Samen met mijn broertje Coen hebben we een flink aantal jaren Laser Vago gevaren en nu hebben we een nieuwe boot gekocht. Dat is een grotere boot, een Beneteau 25 Platu, die deze week overgevaren wordt. Samen met Coen varen we hier in de regio en zeilen we wedstrijden. De natuur hier is heel mooi en het is heel afwisselend, er zijn echt hele mooie plekken om te zeilen. Ik vind de haven vooral echt heel gezellig.

 

Waar ben je opgegroeid? 

Ik ben opgegroeid in Hendrik Ido Ambacht, vlakbij Rotterdam. Op mijn 10e ben ik verhuisd naar Wijk en Aalburg.

[vc_empty_space height=”28px”][vc_column_text]

Het grootste verschil toen vond ik de Brabantse taal. Ik kan me nog goed herinneren dat ik bij een vriendje was om daar te spelen, en dat ik zijn moeder gewoon niet verstond.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”27px”][vc_column_text]

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Ik dacht echt, “Ik ben toch in Nederland, je kunt toch gewoon Nederlands praten?!”.  Dat is me zo goed bijgebleven. Daarnaast was het natuurlijk een groot verschil tussen de stad en een dorp, hier is veel natuur, dat vind ik fijn.

 

Geld uitgeven of sparen?

Ik ben meer voor het sparen, na een tijdje kun je dan leukere dingen kopen!

 

Wat zijn de likes van Altena ?

Het is lekker rustig, je kunt er goed zeilen en fijn met de hond wandelen.

 

Wat zijn de dislikes van Altena ?

Het is best conservatief.

[vc_empty_space height=”28px”][vc_column_text]

Voor de jeugd kan er wel wat veranderd worden. Door middel van activiteiten kun je meer het samenzijn creëren.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”27px”][vc_column_text]

Ik heb zelf nooit echt de behoefte gehad om heel veel sociale dingen te doen, maar ik kan me voorstellen dat er wel vraag naar is. In andere plaatsen zijn er bijvoorbeeld meer bijeenkomsten voor jongeren. Ik denk dat dat wel veranderd kan worden.

 

Wat voor werk doe je over 10 jaar? 

Ik wil graag mijn studie afronden en een Master doen. Het allerliefst zou ik dan voor mezelf beginnen, als daar de mogelijkheden voor zijn. Ik heb geen doel voor de lange termijn. Ik wil eerst mijn studie halen, dan zullen er vanzelf genoeg kansen komen.

 

Waar woon je over 10 jaar? 

[vc_empty_space height=”28px”][vc_column_text]

Ik heb nog nooit zo lang op één plek gewoond als hier, en eigenlijk bevalt het me hier wel.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”27px”][vc_column_text]

Zelfs door mijn studie in Eindhoven trekt het nog niet om op kamers te gaan. In de toekomst zal ik denk ik niet zo snel terug zou gaan naar bijvoorbeeld Rotterdam, maar wel hier in Brabant blijf. Naar het buitenland zou ik sowieso niet zo snel gaan, ik wil wel dichtbij het water wonen.

 

Ben je gelukkig ?

Ik geef mijn geluk nu wel een 7, het gaat eigenlijk hartstikke goed. Er zijn altijd dingen die beter kunnen of anders, maar ik ben nu wel tevreden met hoe het gaat. Je moet toch er van maken wat het is, en dan gaat het allemaal wel prima.

 

Wat eet je het liefst ?

Pizza! Als een echte student.