Interview met Chantal van Tilborg 

Chantal van Tilborg is 29 jaar en opgegroeid in Wijk en Aalburg. Ze woont nu in Veen en werkt als (bijna) enige vrouw bij Autobedrijf A. van Rijswijk. Wij gingen met haar in gesprek over haar leven hier in onze regio en de toekomst.

 

Op welke scholen heb je gezeten en wat heb je gestudeerd? 

Ik heb in Wijk en Aalburg op het Willem van Oranje College gezeten. Daarna ben ik naar het Koning Willem I College in Den Bosch gegaan. Op mijn 16e ben ik begonnen met de kappersopleiding en tot mijn 22e heb ik in een kapsalon gewerkt. Daarna ben ik er een jaar tussenuit geweest om te reizen in Australië en Nieuw-Zeeland. Toen ik terug kwam ben ik een secretariële opleiding gaan volgen en daarna nog een opleiding Management Assistent

 

Waar heb je gewerkt? 

Eerst in een kapsalon, na mijn studie als Management Assistent heb ik ruim 5 jaar bij een accountantskantoor gewerkt in de regio. Daarna kwam er hier, bij Autoberdrijf A. van Rijswijk een vacature vrij. Ze wisten zelf niet precies wat de vacature inhield, maar het was in ieder geval backoffice. Hier werk ik nu al een hele tijd! In het verleden heb ik een heleboel verschillende dingen gedaan, van nature ben ik heel erg impulsief. Het werk wat ik nu doe is heel leuk, maar in de kapsalon was het óók heel leuk. Het aller belangrijkste is dat je iets doet waar je blij van wordt en daarbij is afwisseling voor mij erg belangrijk. Bij mijn huidige werk doe ik de administratieve dingen, de telefoon, klanten helpen, echt heel veelzijdig.   Nu ben ik bijna de enige vrouw hier in het bedrijf. Niet helemaal, we hebben ook nog een vrouwelijke schoonmaakster en een accountant, dus ik ben niet helemaal alleen! Daarnaast zijn er hier ontzettend leuke mannelijke collega’s en dat werkt heel goed samen, dus dat is super.

 

[vc_empty_space height=”28px”][vc_column_text]

Het allerbelangrijkste is dat je iets doet wat je echt leuk vindt!

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”27px”][vc_column_text]

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

 

Waar sport je?

Ik tennis bij Tennisclub LTC Aalburg en doe daar ook mee aan de competitie.

 

Wat vind je leuk om te doen in onze regio?

Afspreken met vriendinnen, zij komen ook allemaal uit deze regio.

We zijn echt vriendinnen van jongs af aan. We wonen nu allemaal op onszelf,  dan ga je toch makkelijk naar elkaar toe. We zijn verder nergens van afhankelijk en best vrij, dus je gaat gemakkelijk even naar een dichtbij zijnde stad, zoals Den Bosch. Ik vind het belangrijk om de mensen hier te steunen, dus ik ga hier naar de bakker en vind het ook leuk om hier te winkelen. De dingen die hier niet te krijgen zijn, bestel ik dan gemakkelijk via internet. Elkaar steunen, dat is ook wel de charme van deze regio en dat moet behouden blijven. Toen ik jonger was had ik wel een periode dat ik liever naar de stad ging omdat ik het hier saai vond. Nu heb ik veel van de wereld gezien door mijn reizen, en denk heel breed. Ik woon hier nu gewoon fijn en rustig, en heb geen last van anderen. Wanneer je zin hebt om op een terrasje te zitten, stap je de auto in en ben je er ook zo.

 

[vc_empty_space height=”28px”][vc_column_text]

Ik vind het heel belangrijk om elkaar te blijven steunen, dat is ook wel de charme van deze regio en dat moet behouden blijven!

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”27px”][vc_column_text]

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

 

Geld uitgeven of liever sparen?
Wij bankieren bij de Rabobank, daar hebben we alles ondergebracht, onze privérekeningen en onze hypotheek  Ik vind het leuk om geld uit te geven, bijvoorbeeld om gezellig uit eten te gaan. Maar het is ook heel goed om een doel te hebben, om daarvoor te sparen en hard te werken. We hebben nu een vakantie gepland en dan vind ik het echt leuk om daar een spaardoel van te maken.

 

Likes

Ik vind het heel fijn dat je hier een sociale controle hebt. Natuurlijk hoef je niet altijd iedereen over de vloer te hebben, maar het is heel fijn dat je elkaar kent en het goed met elkaar gaat. De rust en de ruimte zijn heel fijn, als je dan toch naar een grotere stad wilt ben je er zo, Wijk en Aalburg ligt heel centraal.

 

Dislikes

Daar moet ik echt lang over nadenken. Eigenlijk mis ik hier niets. Er zijn natuurlijk altijd mensen die anders denken dan jijzelf, maar die zijn er overal, niet alleen in onze regio. Overal waar je woont zal je dat hebben.

 

Waar ben je over 10 jaar?

Dat vind ik een moeilijke vraag ! Ik weet dat gewoon echt niet, ook omdat ik altijd zo impulsief ben. Toen ik jong was dacht ik dat ik kapster zou worden, nu heb ik al weer tien keer iets anders gedaan. Ik vind vooral uitdagingen opzoeken leuk. Ik denk wel dat ik hier in onze regio blijf, dat ik hier nu wel een beetje vast zit. Ik zit hier goed op mijn plek en vind het wel fijn zo. Al weet je natuurlijk nooit wat de toekomst je gaat brengen!

 

Ben je gelukkig?

Ja, ik denk echt dat ik kan zeggen dat ik gelukkig ben. Gezondheid, dat vind ik het aller belangrijkst. Dat klinkt natuurlijk hartstikke cliché, maar dat is niet te koop. Je ziet in je omgeving ook zo goed dat gezondheid zo belangrijk is. Als je gezond bent, ben je gelukkig.

 

Wat is je favoriete eten?
Mijn favoriete eten is andijviestamppot, met een gehaktbal en een flinke scheut jus. Zo lekker Hollands!