Interview met Annemarieke Hagoort

Wonen:

Ik ben geboren in Wijk en Aalburg op de plaats waar mijn vader ook is geboren, en ben daar ook opgegroeid. Ik heb op de basisschool en middelbare school in Drunen gezeten, dus mijn sociale contacten liggen niet heel erg in onze regio. Door sporten kon ik deze contacten ook niet vinden, omdat ik dit ook in Drunen deed. Ik ben best een extravagant persoon qua uiterlijk en opvattingen, dus heel veel binding kon ik ook niet vinden in ons dorp. Ik voelde me niet heel erg thuis. Na de middelbare school ben ik gaan studeren in Amsterdam en daar ben ik ook gaan wonen. In zo’n grote stad voelde ik me eigenlijk al veel meer thuis. In Amsterdam woonde ik met 2 huisgenootjes samen. Nu in Utrecht zijn dat er 22, dat is wel heel anders! Utrecht is wel echt meer mijn stad, omdat alles met elkaar in connectie ligt, dit vind ik veel leuker!

 

Waar studeer je ?

Vorig jaar deed ik een andere studie, Media, Informatie en Communicatie  in Amsterdam. Dat sloot niet zo bij me aan omdat het heel erg gericht was op Marketing en Bedrijfseconomie. Daar ben ik mee gestopt. Ik heb dat jaar nog wel in Amsterdam gewoond en gewerkt. Dit jaar ben ik met een andere studie begonnen. Ik studeer nu Culturele Maatschappelijke Vorming in Utrecht, dit is een Social-work opleiding. De studie gaat vooral over het verbinden van mensen. Het is wel heel creatief, met theater en kunst. Uiteindelijk kun je je gaan richten op kunst of media, ik wil me gaan verdiepen op de kunst, en later iets doen met theater en acteren.

 

Heb je een bijbaantje ?

Ik heb nu een bestuursfunctie bij de studievereniging én ben voorzitter van de feestcommissie. Ik wil ook graag mijn propedeuse halen in dit jaar, daarom heb ik nu geen tijd voor een bijbaantje. Ik ga me nu even richten op school, ik hoop dat er in de toekomst wel tijd is om te werken.

 

Sport je ?

Ik sta ingeschreven bij de sportschool, en ik ga, -lacht-, wel eens. De ene week ga ik heel veel en de andere week helemaal niet. Geen vast ritme, maar ik doe mijn best!

 

Wat vind je van de regio Altena ?

[vc_empty_space height=”28px”][vc_column_text]

Ik vind de omgeving in Altena echt super mooi, als ik thuis kom bij mijn ouders denk ik wel van ‘yes, dit is mooi!’

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”27px”][vc_column_text]

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

 

Ik denk dat ik later wel in een soortgelijke omgeving zou willen wonen, misschien wat meer richting Utrecht of Gelderland.

 

 

Wat zijn de dislikes Van Altena ?

Er zijn weinig culturele activiteiten voor de jeugd, wat ik heel belangrijk vind. Door mijn studie denk ik wel dat dat veranderd kan worden. Als er meer social-workers kunnen worden ingezet om activiteiten te organiseren voor de jeugd en hoe ze dat aantrekkelijk kunnen maken. Ik vind kunst en cultuur heel belangrijk en heb dat destijds wel een beetje gemist. Er hangt een hele hoge werksfeer, wat ontzettend goed is! Maar ik denk dat het voor de creatieve jeugd ook belangrijk is om iets te kunnen doen.

 

Wat zijn de likes van Altena ?

De geschiedenis achter Altena vind ik heel mooi, omdat er zo veel families al heel lang zijn en ook hier blijven. Generatieslang blijven die in onze regio. Zij hebben heel veel mooie verhalen over onze omgeving. Toen ik 12 was interesseerde dat mij helemaal niet, nu ik wat ouder ben, waardeer ik dat veel meer. Zeker nu ik in de stad woon en weer af en toe terug kom, begin ik dat steeds meer te waarderen.

 

Geld uitgeven of sparen?

Uitgeven! Sowieso, ik ben student en heb het prima zo!  Ik zit bij de Rabobank, dat was al van jongs af aan, maar blijf het een fijne bank vinden. Je kunt er terecht met vragen en er wordt snel een oplossing gezocht. Erg fijn!

 

Waar zie jij jezelf over 10 jaar ?

Ik denk dat ik over 10 jaar ergens in het buitenland zit. Een of ander gek project in Zuid-Afrika of zo, vooral om met andere culturen bezig te zijn en te kijken wat ik echt leuk vind. Ook om de behoeftes die er daar zijn te behartigen, dat lijkt me super tof om te doen.

 

Wat is je favoriete eten ?

Mijn favoriete eten, even denken, dit wordt heel specifiek…  Couscous met avocado, kip gebakken in chili-saus, tomaten en komkommer. Echt super favoriet!

 

 

Dit artikel is geschreven door: Bibi Sillekens