Interview Afm fusienieuws

Onderweg naar de nieuwe gemeente Altena heeft de gemeente 250 inwoners laten meedenken over de nieuwe gemeente in de vorm van visiegroepen. Daar zijn een aantal icoonprojecten uit voortgekomen en een van die projecten is ‘Altena Werkt’. Kun je uitleggen wat Altena werkt precies is en wat jullie doen?

We merkten dat veel jongeren gaan studeren buiten Altena, bijvoorbeeld in Den Bosch, Utrecht of Breda. Vaak vonden ze het lastig om in zoektocht naar een stage of naar een eerste baan iets te vinden in de omgeving van Altena. Daarom wilden we een platform opzetten wat duidelijk maakt welke vacatures voor (bij)banen en stageplekken er zijn in Altena, zodat we ervoor kunnen zorgen dat de jongeren in deze omgeving blijven.

 

Eigenlijk zijn jullie al klaar zo te zien, want er is een website.

Dat klopt, we zijn gelijk aan de slag gegaan zodat we het project zo snel mogelijk van de grond kunnen krijgen.

 

Op de website Altenawerkt.nl staan al een aantal vacatures. Is het werk nu klaar of moet er nog wat gebeuren?

Er moet natuurlijk nog heel veel gebeuren. De vacaturebank staat er en we hebben inmiddels iets meer dan 30 vacatures online staan. We zouden dit aantal graag naar 50 of 75 vacatures willen brengen om goed te laten zien welke kansen er zijn in Altena.

 

Zijn er bedrijven die zich nu spontaan bij jullie melden om vacatures te plaatsen of zijn jullie bewust opzoek gegaan?

We zijn bewust opzoek gegaan, omdat Altena Werkt nog niet heel bekend is. Daarom hebben we zo veel mogelijk bedrijven benaderd om de vacaturebank te vullen.

 

Wat gaan jullie de komende maanden doen om te zorgen dat die bekendheid verder wordt vergroot?

Onder andere door interviews te geven op de radio, proberen om zo veel mogelijk samenwerkingen te krijgen met bedrijven en daarmee te laten zien dat Altena Werkt bestaat. We zijn opzoek naar de leukste stageplekken, bijbaantjes en vacatures die Altena op de kaart kunnen zetten.

 

Als bedrijven zich geroepen voelen om bij jullie vacatures aan te melden, hoe kunnen ze dat dan doen?

Vacatures kunnen gelijk naar mij doorgestuurd worden door te mailen naar mike@altenawerkt.nl of door een kijkje te nemen op de website van Altena Werkt.