Interview 700ste lid Golfclub Almkreek

700ste lid Golfclub Altena

“Je hebt het gevoel dat je hier op vakantie bent”

Aan het woord is Riecky Steenbeek. Samen met haar man Rien zijn zij het 700ste lid van Golfclub Almkreek. Twee vrolijke en levenslustige Rotterdammers die 22 jaar geleden in Zaltbommel zijn neergestreken omdat Rien er zijn werk in die buurt had. Ik had een gesprek met hen om te horen wie onze nieuwe 700ste leden zijn en wat hun eerste ervaringen met onze club zijn.

 

Even voorstellen

Riecky heeft haar eigen bedrijfje aan huis. Ze is begonnen als gewichtsconsulente, maar dat is steeds meer geëvolueerd naar een coach die mensen begeleidt naar ‘Gezond leven’. Volgens Riecky gaat dat dan veel meer om gedragsverandering dan om je afbeulen in de sportschool. ‘Gewicht zit tussen je oren’, vond ik een mooie uitdrukking van Riecky. ‘Gezond leven’, betekent dan ook: welke sport past het beste bij jou; welke voeding is voor jou het beste; wat kun je het beste aan beweging doen en dergelijke. Het gaat uiteindelijk om ‘Je goed voelen’.

Rien is Director Service Support bij wat vroeger Océ heette maar nu onderdeel van Canon is. Hij is nu 61 jaar, is minder voor zijn werk in het buitenland en werkt 1 dag in de week minder. En dat is een mooie gelegenheid om weer te gaan golfen. Weer, want Rien en Riecky hebben 13 jaar geleden hun GVB gehaald, maar daar eigenlijk niet veel mee gedaan.

 

Business lid

Mijn nieuwsgierige vraag: ‘en…. waarom zijn jullie lid geworden van Golfclub Almkreek?’ ‘Heb je even?’ Vroeg Riecky me? Het zit zo: een oud-collega van Rien nam de familie Steenbeek een aantal keren mee naar Golfbaan Almkreek en dat beviel hen zo goed, dat zij besloten lid te worden van deze Golfclub. Na een zorgvuldige oriëntatie kwam Almkreek er met kop en schouders als eerste uit.  Riecky: ‘ik krijg bij Almkreek altijd het gevoel dat ik op vakantie ben: zo’n mooie baan; er is altijd speelruimte; het is er super rustig, geen lawaai van verkeer, je kunt er de natuur horen; snelle greens’.

Omdat Riecky haar eigen bedrijf heeft, zijn zij Business lid geworden. Mijn conclusie, naast allerlei zakelijke voordelen, kan je met een Business lidmaatschap leren golfen, altijd de baan in en je bedrijf onder de aandacht brengen. Best aantrekkelijk!

 

En de eerste golfresultaten zijn er al

Zaterdag 27 mei was er een kennismakingswedstrijd voor nieuwe leden. Daaraan doen ook leden mee die al een aantal jaren golfen en die tijdens een rondje op de 14 holes baan praktische informatie geven en vragen van de nieuwe leden beantwoorden. Rien en Riecky deden hieraan met succes mee, want beiden verlaagden hun handicap. Dat smaakt voor hen dus naar meer.