Informatieavond jongeren en drugs

Maandag 29 oktober organiseren de 3 Altena-gemeenten samen met partners een  informatieavond voor ouders over jongeren en drugs.

 “Dat doet die van mij niet”

Veel ouders zeggen dat hun kind geen drugs gebruikt. Vaak is dat zo. Maar pubers experimenteren graag. Vooral als ze uitgaan kunnen ze makkelijk in aanraking komen met alcohol en drugs.

Wat ouders weten en zeggen over drugs is belangrijk. Net als hun houding ten opzichte van verdovende middelen en afspraken die zij hierover maken met hun kinderen.

Ouders krijgen tijdens de avond een kijkje in de wereld van drugs

Hoe kunnen kinderen in aanraking komen met drugs? Hoe herken je de signalen van drugsgebruik? Hoe praat je met je (beginnende) puber over drugs? Ouders krijgen tijdens de avond praktische tips. Ook kunnen ze in gesprek met deskundigen van onder andere de GGD, (christelijke) verslavingszorg, CJG, jongerenwerk en de politie.

De informatieavond is in de Almkreek in Almkerk

Vanaf 19.00 uur zijn ouders welkom op de Almkreek, Hoekje 7b in Almkerk. Het programma begint om 19.30 uur. Aanmelden hoeft niet maar is wel fijn. Aanmelden en meer informatie op www.altena2019.nl/mijnkindendrugs