Fleur Kant en Rozemarijn van der Stelt
In onze nieuwe serie: ‘Hotspots van Altena’ posten we elke maand een video over een plek in de regio waar je geweest moet zijn. 🤩
Deze week: Brasserie Zus in Woudrichem
Recept “Broodcake Zus”
Benodigdheden (hoeveelheid aangepast voor thuisbakkers)
- oud brood ( 1 á 1,5 brood)
- 250 gram bloem
- 500 ml melk
- 5 eieren
- suiker (basterdsuiker/kristalsuiker) 400 gram
- kaneel, 3 eetlepels
- gemberpoeder, 1 eetlepel
- eventueel rozijnen, rijpe bananen etc.
- bakblik
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij het brood in kleine stukjes en doe het in grote kom. Giet de melk erbij en laat het weken. Klop de eieren en voeg ze bij het mengsel, meng door elkaar.
- Voeg de specerijen toe samen met de suiker en rozijnen. Voeg tot slot de bloem toe en meng alles goed door elkaar (het liefst in een keukenmixer).
- Vet het bakblik in. Bij voorkeur een laag bakblik, zo wordt de binnenkant van de cake goed gaar. Doe de vulling in het blik en zet het 40 minuten in de oven.
- Zet de temperatuur terug naar 180 graden. Voel tussendoor of de cake gaar is. Als bovenkant droog en veerkrachtig aanvoelt (een satéprikker moet er droog uit komen) dan is de broodcake klaar.
- De keuken zal heerlijk geuren. Eet smakelijk!
Tip: Ook lekker met een lik roomboter.