Afhaalspecial: De Koppelpaarden

Heb jij al heimwee naar je favoriete kroeg of restaurant? Nu we allemaal thuis blijven door het coronavirus, kunnen ook wij niet meer op pad voor een maandelijkse Hotspot in Altena. De horeca in de regio laat het er niet bij zitten;ze bezorgen of laten maaltijden afhalen. Elke week lichten wij een aantal opties voor je uit. Vandaag restaurant De Koppelpaarden in Dussen.

“Wij zijn hartstikke dicht”, zegt Bjorn van der Westen van De Koppelpaarden. “Zoals het moet.” Om toch iets te kunnen betekenen voor klanten heeft het restaurant een afhaalmenu samengesteld. “We hebben vooral grootmoeders stoof, net iets ingewikkelder dan wat mensen zelf maken.” In het weekend is het mogelijk om een driegangenmenu warm en klaar af te halen.

Naast deze menu’s verzorgt De Koppelpaarden ook twee keer per week een maaltijd voor Het Kornhuys, een wooninitiatief voor jongeren met een beperking. “Door het virus zijn de koks daar weggevallen dus het is fijn dat we zo iets voor hen kunnen betekenen.”

Creatief zijn
“Eigenlijk doen we nu niks vergeleken met wat we normaal doen. We merken dat er zeker vraag is naar de afhaalmenu’s, maar dat is relatief beperkt.  Op deze manier kunnen we onszelf in ieder geval bezig houden. Je moet een beetje creatief zijn.” Ook heeft het restaurant nu extra tijd om wat meer te poetsen, op te ruimen en plannen te maken voor de toekomst.

Ook zin gekregen in een kant-en-klaar driegangendiner op je eigen eettafel? Bel naar 0416-391264 voor de mogelijkheden.