Haringparty haalt € 12.000 op voor goede doelen

Businessclub VV Achilles Veen en Lionsclub Werkendam zijn er klaar voor.

Wat begon als een spontaan samenwerkingsverband tussen de Businessclub van VV Achilles Veen en de Lionsclub Werkendam bleek een gouden formule.

Deze samenwerking is beide partijen zo goed bevallen dat  ze er een terugkerend evenement van willen maken op de laatste vrijdag van juni.

Alle ingrediënten waren aanwezig voor een gouden formule. Mooi weer, meer dan 200 ondernemers  van succesvolle dertigers tot en met de pensioengerechtigde leeftijd. De ideale omstandigheden voor mooie ontmoetingen en verassende gesprekken. Zij deden zich tegoed aan haring uit het Werkendamse, die ook nog eens een vaatje weggaf voor de verloting. Daarnaast overheerlijke hapjes van de keurslager uit Veen.  Prijzen voor een diner bon van ‘De Koppelpaarden in Dussen en Amadeus in Wellseind. En mooie elektronische  apparaten van Electro World uit Veen.

De 2 goede doelen werden omarmd, er werd maar liefst 12.000 euro gedoneerd.

Het mooie bedrag van 6.000 euro ging naar Wouter en Nelleke de Kok die wonen met hun pleegkinderen in het ‘Spektakel’ Wouter en Nelleke zorgen als pleegouders voor een warm nest. Op het moment hebben zij 8 pleegkinderen met uiteenlopende problematiek. Zij gaan de keuken en de tuin opknappen met deze bijdrage van de haringparty. Want pleegzorg wordt nog steeds gezien vanuit de overheid als vrijwilligerswerk.

‘Het Liliane Fonds’ ontvangt ook 6.000 euro. Zij bieden brede hulp aan kinderen welke in derde wereld landen geboren zijn met een handicap. Dit doen zij met name op het gebied van; gezondheid, onderwijs, sociale contacten en inkomsten genererende projecten. Ambassadrice Monique Velzeboer was ter plaatse aanwezig. Zij weet uit eigen ervaring hoe essentieel het is wanneer je met een lichamelijke beperking toch een gewaardeerd persoon bent in de samenleving.

 

Wouter en Nelleke de Kok