Gratis huistest beschikbaar voor levensbestendig wonen

Op maandag 18 juni is het project Mijn Huis Op Maat van start gegaan in de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem. Via dit project willen de gemeenten koopeigenaren uitdagen om hun woning toekomstbestendig te maken.

Gratis online huistest
Inwoners van de gemeente Aalburg, Werkendam en Woudrichem kunnen vanaf 18 juni gebruikmaken van een gratis online huistest. Door de huistest in te vullen krijgen ze advies over mogelijke verbeterpunten van hun woning op het gebied van veiligheid en comfort. Zo zijn er bijvoorbeeld technologische mogelijkheden die een woning comfortabeler maken. Denk daarbij aan gordijnen die automatisch open kunnen of licht dat ’s nachts automatisch aangaat bij beweging. Inwoners kunnen de huistest invullen via www.mijnhuisopmaat.nl. Vorige week maakten ook wethouders Cees Schreuders (Aalburg), John Bakker (Werkendam) en Paula Jorritsma (Woudrichem) de huistest.

Vrijwilligers op huisbezoek
Inwoners kunnen ervoor kiezen om een vrijwilliger langs te laten komen in plaats van zelf de test online te maken. Deze vrijwillige woonscanner geven een gratis advies op maat. Samen met de inwoner loopt een vrijwilliger door de woning. Inwoners die hier interesse in hebben kunnen bellen met Loket Altena: (0183) 50 73 07.

Informatiebijeenkomst 28 juni
Dit jaar organiseren de gemeenten ook informatieavonden in 3 kernen. De eerste informatiebijeenkomst staat gepland op donderdagavond 28 juni in De Hoogt in Uitwijk. Geïnteresseerden horen tussen 19.30 en ongeveer 21.00 uur meer over hoe een woning is aan te passen en aan wat voor aanpassingen men aan kan denken. De zaal is open vanaf 19.15 uur.

 

Aanvulling op convenant
Het project Mijn Huis Op Maat is een aanvulling op het convenant dat de gemeenten hebben gesloten met de woningcorporaties in het gebied van Altena. In het convenant staan afspraken over het geschikt maken van woningen, zodat inwoners langer zelfstandig kunnen blijven wonen. In het Land van Heusden en Altena is 65% van de woning echter in particulier bezit. Het is dus ook noodzakelijk dat huiseigenaren zelf maatregelen te nemen om langer zelfstandig te wonen.