Goed weekend voor clubs uit Altena

Stout in actie Foto: ©Bart Stoutjesdijk

Ondanks de gevallen regen van afgelopen week en de stevige wind van gisteren middag konden er toch aardig wat wedstrijden doorgaan. In onze regio werden de wedstrijden van Noad’32 uit bij Wieldrecht afgelast en ook de uitwedstrijd van Sparta’30 op bezoek bij Vuren kon niet doorgaan. Deze week uitgelicht: Jong Sparta – Kozakken Boys en Woudrichem – Roda Boys en BLC- Sleeuwijk

 

Jong Sparta Rotterdam – Kozakken Boys

Kozakken Boys reisde gisteren middag af naar Kasteel Spangen in Rotterdam om te gaan spelen tegen het beloften team van Sparta. De bezoekers waren vanaf het eerste fluitsignaal de bovenliggende partij. Dit resulteerde in de dertiende minuut in een 0-1 voorsprong. Leon Bot was de doelpuntenmaker op aangeven van El Azzouti. Na de goal van Kozakken Boys leek het wel of de thuisploeg wakker werd geschud. Sparta ging beter voetballen en zorgde voor meer dreiging. De wind was op het Kasteel ook zeer aanwezig, door diezelfde wind werd het voor rust bijna 0-2. Eekmaan zet voor en de bal waaide bijna in de goal.

De blijdschap van de spelers van Kozakken Boys na de 1-2 Foto:©Bart Stoutjesdijk

Ruststand op het Kasteel was 0-1 in het voordeel van de Werkendammers. Na rust kwam jong-Sparta goed uit de kleedkamer. In het 52e minuut werd het dan ook gelijk, Boukhari nam de goal van de thuisploeg voor zijn rekening. De boys gingen niet bij de pakken neerzitten en gingen veelvuldig op zoek naar de voorsprong. In de 69e minuut maakte Mark van Veenhoven dan ook de 1-2. Kozakken Boys op rozen in Rotterdam. Er kwamen nog wel wat kansjes over en weer, maar veel stelde het niet voor (om het te vermelden tenminste). Eindstand op het Kasteel: 1-2 in het voordeel van Kozakken Boys die nu twee keer op rij hebben gewonnen.

De spelers van Kozakken Boys bedankte hun supporters na de wedstrijd tegen jong-Sparta Foto:©Bart Stoutjesdijk

Woudrichem – Roda Boys

Op Sportpark ‘Het Bolwerk’ stond gisteren middag de wedstrijd Woudrichem – Roda Boys op het programma. Het eerste twintig minuten gebeurde er volgens het Twitter-account van de thuisploeg ‘weinig’. Nog geen tien minuten later kreeg Woerkum een penalty, Danny Schaap nam de pingel en scoorde. 1-0 in Woudrichem. Dat zou ook de ruststand zijn. De bezoekers zorgde nog voor aardig wat hachelijke momenten voor de goal van de thuisploeg, maar wist niet te scoren. Roda Boys wist vijf minuten voor tijd wel te scoren, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Het eindigde op het Bolwerk met een 1-0 eindstand.

 

BLC – Sleeuwijk

Koploper in de derde klasse D, Sleeuwijk moest het gisteren middag opnemen tegen de club die elfde staat in de competitie, BLC. In Den Bosch hadden de bezoekers een vrij makkelijke middag, tenminste uitslag technisch gezien. Door twee doelpunten van Verwoerdt en een goal van Naut Sturhoofd reisde Sleeuwijk met een 0-3 winst terug naar het eigen sportpark.

Verwoerdt, de man van twee doelpunten tegen BLC Archieffoto: ©Bart Stoutjesdijk

 

Door het verlies van Everstein bij Hssc’61 loopt Sleeuwijk 3 punten uit en heeft Sleeuwijk 1 wedstrijd minder gespeeld.